beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Zor günler yaşıyoruz

"Sabır sevgi samimiyet şefkat şükür bu süreçte bizi ayakta tutacak en önemli değerlerimizdir bunlara sarılalım. "

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2020 11:41

Zor günler yaşıyoruz


Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yusuf Avcı yazılı açıklamada bulunarak Pandemi sürecinde sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Evleriniz bu günlerin tek sığınağı, ailemiz ile kucaklaştığımız en zor zamanların dayanak olunan tek gerçekliğini dünyanın. Tabii başta Yaradan’a sığınmak bu gerçekliğin en hakikatlisi oluyor. Aile kavramının ne denli ulvi oluşu bu zor günlerin nasıl hayra dönüşebileceğinin hikmeti olsa gerek.

Toplum ailevi yaşamın maddi yetersizliğinde çıka gelen bir dayanak oluyor dağ gibi. İhtiyaçlar karşılanıyor ve Ramazan bereketi de tam bu ihtiyaçların baş gösterdiği bir zaman diliminde ilahi bir rahmet olarak çıka geliyor. Yardımlaşma dayanışma toplumca bir seferberlik hali alıyor.

Belki 2000li yıllar ile başlayan en üst noktadaki modern yaşama  duyulan özlem ile önü alınamayan savurganlık tüketim hırsı bu süreçte insanoğlunun en paha biçilmez değerlerini aldı götürdü, götürüyordu, götürecekti belki de dayanılması zor olan böyle bir imtihana tabi tutuldu insanoğlu.

Müslüman kimliğimizin gerekliliği bu olaya bu gözle bakmamızı gerektiriyor birazda ya da belki de tamda bu sebeple. İşlerimizden olduk kazançlarımızdan.

Dost muhabbetleri özlenir, akraba eş dost hasreti  artık baş gösterir odu. Normal zamanlarda evimizde en ufak nedenlerle tartıştığımız eşimiz annemiz babamız çocuğumuzla yaptığımız tartışmaların anlamsızlığını anlar olduk kapıyı vurup çekip gidemeyince eskisi gibi. 

Ya da sabrın ne denli bir insan kişiliğini yücelten bir duygu olduğunu  tartışmalarda sessiz kalmayı tercih ederek gözlemlemeye başladık olgunlaşan nefsimizde. İnsanoğlu öyle bir yapıya sahip ki her türlü zorluklara bir müddet sonra adapte olma yetisine sahiptir. Bir nevi hayatta kalma içgüdüsü ilke donatılmış yaradan tarafından.

Bunu bilelim kendimizi gözlemleyelim ve bu kötü günlerin önce ruh sağlığımızı etkilemesine izin vermeyelim, sonra beraber aynı çatıyı paylaştığımız ailemiz ile huzursuzluğa girmeyelim ve arkasından gelebilecek toplumsal  karmaşaya zenin hazırlamayalım.

Bu süreçte en yakın çevremizden başlayarak eş dost arkadaş  gıda ihtiyaçlarını imkânlarımız dâhilinde arayıp sorarak gidermeye devam edelim bugüne kadar yaptığımız gibi. Ki bu şu an çok çok çok önemli. Göremediğimiz bilmediğimiz gurur yapıp yardım istemeyebilecek yakın çevremiz olabilir ne olur arayıp soralım.

Sabır sevgi samimiyet şefkat şükür bu süreçte bizi ayakta tutacak en önemli değerlerimizdir bunlara sarılalım. Rabbimden bu süreci hayra çevirerek birliğimizi bütünlüğümüzü toplumca ayakta dimdik durarak tüm dünyaya örnek teşkil etmesini dilerim.




Bu haber 218 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI