|
Tweet |
Gerçekleştirdiği eğitim programları ile geçen seneyi 1890 kişiye “bağımlılıkla mücadele” eğitimi vererek farkındalık oluştururken, bu sene gerçekleştirdiği projelerle de göz kamaştırıyor. Bağımlılığın aşırı derece de arttığı ve bağımlılıkla mücadelenin önem arz ettiği bu zamanlarda Yeşilay Yalova Şubesi ciddi bir çalışma ile Yalovalılarla buluşuyor.
Akran Eğitimi
Genç Kuşakların “bağımlılıkla mücadele” de detaylı bilgilendirme almaları için, Yeşilay Yalova Şubesi’nden Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencisi beş gönüllü, Yeşilay Genel Merkezin Uzmanları tarafından verilen kursa katılarak, sınav sonrası başarı belgelerini aldılar. Akran Eğitimi verecek düzeyde eğitim alan gençler Yalova’da kendi akranlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi verecekler. Hedeflenen sayı iki bin olarak belirtilirken, bu sayının daha da fazla olacağı ön görülüyor.
Benim Kulübüm Yeşilay Projesi
Yeşilay Yalova Şubesinin en önemli projelerinden biri de olan Benim Kulübüm Yeşilay Projesi; ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ele alıyor. Buradaki öğrencilere Yeşilay’ı tanıtırken, kendi yaş grupları içerisinde yer alan bağımlılık türleri ile nasıl mücadele edecekleri öğretiliyor. Yaklaşık dört ders saati boyunca, Yeşilay uzmanları ile birlikte vakit geçiren çocuklar, programın sonunda karşılaştıkları sorunlar gün yüzüne çıkıyor ve bu sorunlara karşı nasıl davranacaklarını öğreniyor. Okullarda Yeşilay Kulüpleri kurularak, projenin devamında okullarda etkinliklerin yapılmasına devam ediliyor. Şimdiye kadar, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu yedi okulda uygulama gerçekleştiren Yeşilay Yalova Şubesi 1048 öğrenciye ulaşmış durumda. Çocuklarla birlikte yapılan afiş çalışmalarından da harika görüntüler miras kalmış görünüyor.
Fidan Dikimi
Yeşilay’ın ilgi alanına girmiyor gibi dursa da; sağlıklı yaşam Yeşilay’ın üstünde durduğu en önemli konulardan biri. Sağlıklı yaşam adına, Subaşı Belediyesinin belirlediği alanda Yeşilay Gönüllüleri ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler. Temiz Çevre Sağlıklı İnsan sloganı ile gerçekleştirdikleri etkinlik sade ve geleceğe güzel bir hediye oldu.
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi
Türkiye Yeşilay Cemiyetinin organizasyonu ile düzenlenen projede, Türkiye’deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri edebi ve görsel eser alanlarında gerçekleştirdikleri çalışmalarla projeye katılarak, Yeşilay adına eserler bırakıyorlar. Dereceye giren öğrencilerde ödül almaya hak kazanıyorlar. Yalova’da da gerçekleştirilen projenin sonunda ödül almayı hak eden öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un önderliğinde davet edilerek, ödülleri verildi.
Yeşilay Elçileri Projesi
Yeşilay Yalova Şubesi şimdi de yeni bir proje ile Yalovalıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gönüllüleri ve Yalova Halkı ile birlik içinde gerçekleştirilecek olan projenin adımları atılmaya başlandı. Kurumlar ziyaret ediliyor ve kısa tanıtımlar gerçekleştiriliyor. Proje ile birlikte bağımlılıklarla alakalı olarak sıkıntı yaşayan insanlara daha hızlı ulaşılacağı gibi olumsuz etkileri de en aza indirgenmesi amaçlanıyor.
Gerçekleşen etkinlikler ve projeler hakkında değerlendirmede bulunan Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın; “ Bağımlılıkla mücadele, terörden sonra ikinci sıraya yerleşmiş olan, Türkiye’nin kalbindeki yaralardan bir tanesidir. Bir bunun önemini de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen Zümrüdüanka Ödül Töreninde, kendilerinin yapmış olduğu konuşma ile de yeniden pekitirdik. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hedef alan bu illeti bitirmek için de çalışmamız gerekiyor. Kendi hayatımızdan ödün vererek çalışmalı ve özveri göstermeliyiz. Bizler de ekibimle birlikte bunu yapıyor. Boş durmuyoruz. Her hafta farkındalık oluşturmak için mücadele ediyoruz.
Yönetimimiz ve gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz, şimdi de Yalova Halkı ile birlikte çalışacağız. Son hazırlıkları kaldı, onlar da bittiğinde Yalova; Yeşilay Elçileri Projesi ile tanışacak. Her şey daha sağlıklı bir gelecek için…” dedi.



