Bugun...


Hakan Albayrak

facebook-paylas
301 kaldırılsın
Tarih: 18-08-2023 03:04:06 Güncelleme: 18-08-2023 03:04:06



 


Müstakil Gazete Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci - Yazar Hakan Albayrak, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza atan akademisyenler için başlatılan soruşturmanın dayanak noktası olan Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesi’nin kaldırılması çağrısında bulundu.
 
Hakan Albayrak’ın Müstakil Gazete’nin bugünkü nüshasında yer alan “İyice abartıyoruz ama” başlıklı başyazısı şöyle:
 
“Cumhurbaşkanı Erdoğan her gün “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin PKK’yı kollayan çirkin beyannamesi ile alakalı konuşmalar yapıyor, beyannameye imza atan akademisyenlere haklı olarak yükleniyor. Her gün.
 
Yayınlandığının ertesi günü tarihin çöp tenekesini boyalayabilirdi o beyanname, fakat bizzat Erdoğan’ın çabasıyla gündemde tutuluyor.
 
Halbuki gülüp geçseydi, geçerken de ironik bir-iki kelam etseydi, asıl o zaman namerdin canına okumuş olurdu.
 
Mesele, Erdoğan’ın günlük olağan tenkit ve tel’inlerinden ibaret kalsaydı keşke.
Şimdi o beyannameyi imzalayan akademisyenler gözaltına da alınıyor.
 
Türk Ceza Kanunu’nun baş belası 301’inci maddesine istinaden “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak”, ayrıca “terör örgütü propagandası yapmak”tan hapse mahkûm edilmek isteniyorlar.
 
Yahu, benzerlerini köşe yazısı olarak her gün okuduğumuz ve akıl almaz derecede haince bulsak da tahammül etmemiz gereken yazılı bir metinden bahsediyoruz burada, abartmamak lazım.
 
O metni maşeri vicdan boğmalı, polis ve yargı değil.
 
Bir zamanlar bizi de yakıp duran ve ileride yeniden yakmayacağına dair hiçbir garantimizin olmadığı 301’inci maddenin kanundan çıkarılması lazım zaten.
 
“Atatürk’e Karşı İşlenen Suçlar” gibi saçma sapan bir başlık altındaki 5816 sayılı kanunun kaldırılmayı beklediğini de bu vesile ile hatırlatalım.”


Bu yazı 1806 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI