beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



YALOVA TEMA GELECEĞE NEFES OLDU

300 gönüllüsüyle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2022 01:10

YALOVA TEMA GELECEĞE NEFES OLDU

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Paşakent bölgesindeki ağaçlandırma sahasında düzenlediği programda yaklaşık 300 gönüllüsüyle birlikte "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla fidanları toprakla buluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe Nefes” sloganıyla Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım tarihinde Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Paşakent bölgesindeki ağaçlandırma sahasında organize edilen programa Vali Muammer Erol, Milletvekili Meliha Akyol, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başta olmak üzere İl Protokolü ile kamu kurumlarından personellerin yanı sıra TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği de İl yönetim ekibi ve okullardaki Tema gönüllüsü öğretmenler ve öğrencileri ile katılım sağlayarak fidanları toprakla buluşturdular.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “11 Kasım Ağaçlandırma Bayramı ilimizde öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile her yıl dalga dalga büyüyen bir etkinliğe dönüştü. 

Yalova Orman İşletme Müdürlüğümüzün daveti ile etkinliğe tüm yıl Doğa Eğitim Programlarını uyguladığımız 200’ ü aşkın öğretmen ve öğrencimiz ile TEMA Yalova İlçe Sorumlularımız ve İl Yönetim Ekibimiz ile katılarak diğer çok sayıdaki katılanlarla birlikte 3.000 fidanı toprakla buluşturduk. Toprakla buluşan her fidanın Türkiye Cumhuriyetine Nefes olacağını bilerek; daha yeşil bir YALOVA için seferber olduk” dedi.
Arzu Demir TEMA Vakfının her yıl farklı bir temaya dikkat çekerek düzenlediği Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında erozyon ve toprak bozulumunun doğal varlıklar üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çektiğini ifade ederek Vakfın Erozyonla Mücadele Haftası'nın 2022 yılı temasını “Biyolojik Çeşitlilik, Biyolojik Çeşitlilik Kaybı ve Nedenleri” olarak belirlediğini söyledi.  

Biyolojik çeşitliliğin tanınması, öneminin fark edilmesi ve çeşitliliğin korunması için yapılabileceklere ilişkin geçtiğimiz haftalarda bir doğa gezisi düzenlediklerini ifade eden Demir, okullarda Biyolojik Çeşitlilik konulu sunumlar gerçekleştirdiklerini ve tanıtım programlarının devam edeceğini ekledi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nü Yalova’da yaklaşık 300 gönüllümüzün katılımıyla şenlik havasında geçmiştir. Etkinliğimiz öğrencilerde farkındalık yaratmak amaçlı olarak planlama kapsamında gerçekleştirilmiş olup Orman İşletme Müdürlüğümüz ve çalışanları başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
#UmutYeşertiyoruz




Bu haber 96 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI