|
Tweet |
Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada düzenlenen 3 operasyonla ilgili şu ifadelere yer verildi” Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz ve ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında;
Yalova Kocaeli yoluna yakın bir bölgede ormanlık alan içerisinde bulunan çadır ve çevresinde toplam 4 kilo 117 gram Sentetik Kannabinoid uyuşturucu maddesi, 3.34 gram Esrar ve 0.15 gram Metamfetamin maddeleri ele geçirilmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak (K. A.), (H.K.), (F.E.), (C.D.), (F.K.) ve (S.Ş.) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında yapılan adli işlemlerin neticesinde 6 şüpheli mahkemece tutuklanmıştır.
Ekiplerimizin 22.07.2019 günü Bağlarbaşı mahallesinde bulunan bir işyerinde yaptığı aramada ise;
1 adet Glock marka 9 mm tabanca,
1 adet Sig-Sauer marka 9 mm tabanca ,
1 adet 7,65 mm tabanca ,
1 adet kurusıkı tabanca ,
1 adet av tüfeği ve 39 adet tabanca fişeği ile
1,67 gram Metamfetamin Uyuşturucu maddeleri ele geçirilmiş ve işyerinde bulunan
(E.Y.), (Ş.U.) ve (M.Y.) isimli şüpheli şahıslar yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler yapılmıştır.
Ayrıca il merkezi Süleymanbey mahallesinde ikamet eden yabancı uyruklu şahısların kalmış olduğu adrese yapılan operasyon sonucu;14 adet satışa hazır vaziyette fişek halinde toplam 14,12 gram Esrar maddesi ve 2 adet ekili halde Hint Keneviri bitkisi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yabancı uyruklu (H.N.) ve (M.J.) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
İşlemleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan adli işlemler neticesi İran uyruklu olan 2 şüphelide mahkemece tutuklanmıştır.Yakalananlar hakkında idari soruşturma devam ediyor.