|
Tweet |
Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantısında konuşan İller Bankası Bursa Bölge Müdür Vekili Derya İnal, Yalova’da sürdürülen yatırımlarla ilgili bilgileri paylaştı.
Yalova’nın en önemli yatırımı olan Yalova İçme suyu ishale hattı ihalesi ve yapım işine de değinen İller Bankası Bursa Bölge Müdür Vekili Derya İnal, “Yalova’da 2 tane de izleme işimiz bulunuyor. Birisi Yalova Merkez’de yapılan 400 yataklı hastanenin altyapısı ile alakalı bir iş. Devam ediyor.
İkincisi de, Yalova İçme Suyu İshale Hattı işi. Bence Yalova’nın en büyük sorunlarından bir tanesi. Bu ishale hattı geldikten sonra güzel olacak. Çok ciddi bir sorun. Yalova’nın şebekesi de çok kötü. Çoğunlukla AÇB borulardan oluşuyor. Yani artık gerçekten AÇB boru kalmadı. Türkiye’nin başka yerinde kalmamıştır diye düşünüyorum. Ben şok oldum. Merkezde hala AÇB boru kaldığını hiç duymamıştım. İshale hattı projesinin ihalesi yapılmış. Değerlendirme aşamasında” şeklinde konuştu.
TUTUK 7 MİLYON EURO DESTEK İSTEDİ
İnal’ın ardından söz alan Yalova belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk ise ishale hattının yapımı için 7 milyon Euro’luk bir kaynağa daha ihtiyaçlarının olduğunu dile getirerek, “İhalesi yapıldı. 18 Milyon Euro’luk Ana İshale Hattı işi. En düşük teklif 26 Milyon Euro. En yüksek teklif 33 Milyon Euro. Beklentinin üstünde kaldığı için ek kredi talebimiz oldu. Genel Müdürlüğümüz ile de görüşüyoruz. Ana ishale hattını yapmak istiyoruz. 25 Milyon Euro’ya da razıyız. Yeter ki aradaki 7 Milyon Euro’yu da bize İller Bankası sağlarsa hemen projeye başlarız” dedi.
KREDİYİ BELEDİYE BULSUN
Aradaki farkın İller Bankası’ndan temin edilmesinin işi uzatabileceğini belirten konuşan İller Bankası Bursa Bölge Müdür Vekili Derya İnal, “Bu aşamadaki işlerde ben şahsım adına söylemek istiyorum; tecrübelerimden yola çıkarak kesinlikle aradaki farkı belediye bulsun. Devam etsinler.
Yeni bir ihale süreci demek en az 6 ay demek. Dış kaynaklı kredilerde zaman sınırlaması var. O zamanda da bir 6 ay daha gidiyor. Orada ne geleceği hiç belli değil. Biz de elimizden geleni bu konuda yapacağız” diye konuştu.