beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



YALOVA İMAR PLANLARI YENİDEN YAPILMALI

TEMA İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Yalova’yı adeta sanayi kenti yapan 50 bin ölçekli planlar yeniden yapılmalıdır.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2018 16:30

YALOVA İMAR PLANLARI YENİDEN YAPILMALI

BU PLAN YENİDEN YAPILMALI

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Yalova’yı adeta sanayi kenti yapan 50 bin ölçekli planlar yeniden yapılmalıdır. STK olarak görüşlerimiz soruldu ancak hiç dikkate alınmadı.. Neresinden bakarsanız bakın karşımıza birçok sorunlar çıkıyor.” dedi.

Faruk Tezcan planla ilgili görüşlerini yansıttığı açıklamasında “Plan yapılırken toplumun çok geniş kesiminin görüşü alınmadı. STK olarak biz görüşümüzü yazılı olarak verdik ancak hiç dikkate alınmadığını gördük. Kısa süre önce yapılan ve Yalova’yı da kapsayan Bütünleşik İzmit Körfez Planı sanayinin kıyı şeridinde yaratabileceği riskleri  çok açık bir şekilde ortaya koymuşken 50 binlik planlarda bunun tamamiyle göz ardı edilmesi  en büyük hatadır.

Plana konan OSB ve sanayi alanları 650 bin kişilik bir nüfus öngörmektedir. Bu artışın yaratacağı susuzluk, hava kirliliği, tarım topraklarının heba edilmesi, sıvı ve katı atık problemleri, ulaşım gibi birçok sorunla boğuşacağız demektir. Yalova’da bu sanayi kesimini doyuracak işsiz yoktur. Tersanelerde olduğu gibi İstanbul’dan işçi taşıyacağız ve bu işçilerin konut problemleri başlayacak kısaca 50 binlik planlar Yalova’da kalıcı sorunların başlayacağı bir dönem olacaktır.

Depremsellik konusu dikkate alınmamıştır. Orman sınırları eski mescere haritaları dikate alınarak planlama yapılmıştır. Ormanla ilgili devam ettiği söylenen 2000 dolayındaki dava sonuçlarına göre nasıl bir tavır alınacaktır.  Sanayiye ayrılan yetmezmiş gibi plan notlarında 8.4.3.8 numaralı bölümde açıklandığı üzere sanayiye yeni gereksinimler olduğu zaman  10 hektarlık alanı bulan kuruluşlar yeni OSB alanları için talepte bulunabilecektir. Bu planda sanayi ile ilgili bölümün önünü açık bırakmaktadır. Tarımsal ARGE kuruluşu olarak gurur duyduğumuz Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü  arazisi  organize tarım ve hayvancılık alanı olarak planda yer almıştır.

Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda çeşitli kurum ve kuruluşlarca planla ilgili çeşitli eleştiriler dile getirilmiştir. Planı savunan iyi olmuş diyen bir kimse yok. Bu plan daha geniş kitlelerin görüşü alınarak ve il çapında bir referandum benzeri oylama yapılarak uygulamaya konması en iyi yol olacaktır” dedi



Bu haber 145 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI