Bugun...



YALOVA'DA YAPILAŞMA İLÇE VE KÖYLER İLE BERABER YAPILMALI

Kent Konseyi, Afet Önleme ve Afetlerle Mücadele Çalışma Grubu Raporu'nu görüşmek üzere toplandı.

facebook-paylas
Tarih: 25-02-2015 14:06

YALOVA'DA YAPILAŞMA İLÇE VE KÖYLER İLE BERABER YAPILMALI




Yalova Kent Konseyi, Afet Önleme ve Afetlerle Mücadele Çalışma Grubu Raporu’nu görüşmek üzere Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder başkanlığında toplandı.

Katılımcılar, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri EREN tarafından paylaşılan Çalışma Grubu Raporu hakkında söz alarak görüşlerini ifade ettiler.

Kent Konseyi’ne üye kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, AFAD İl Müdürlüğü, Yalova Belediye Meclisi Afet Komisyonu Üyeleri ve diğer ilgililerin de katıldığı toplantıda Yalova'nın depremselliği, yapılaşma şartları, zemin özellikleri, kentsel dönüşüm, olası afetlerde yapılması gerekenler ve diğer hazırlıklar ile ilgili verimli tartışmalar yapıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından; Yalova Kent Konseyi Afet Önleme ve Afetlerle Mücadele Çalışma Grubu Raporu’nda yer alan önerilerin Yalova Belediye Meclisi’ne gönderilmesine karar verildi.
Raporda yer alan bazı öneriler ise şöyle;
Zemin durumu ile ilgili bilgiler kullanılarak, riskler belirlenmeli ve bir Risk Haritası oluşturulmalıdır. Uzun vadeli (en az 20 yıllık) bir Kentsel Dönüşüm Planı ve Vizyon oluşturulmalıdır. Mikro Bölgeleme ve Jeolojik Etüt yapılarak; İmar Planı, yapılaşma durumu ve zemin özellikleri bakımından “gerçek duruma” uygun olarak revize edilmelidir. Yalova’nın coğrafi ve tabi özellikleri itibarıyla yapılaşmaya uygun alanlar oldukça sınırlıdır. Bu sebeple, “yatay yapılanma” şeklinde planlaması doğru değildir. Zemin özelliklerine bağlı ve buna uygun olarak yapılaşma olmalıdır. Kamu binaları yeniden incelenmeli ve yapısal durumlarına uygun çözümler geliştirilmelidir. Yalova’nın yapı stokunun oldukça yaşlı olması nedeniyle birçok binanın depreme dayanıklılığı yetersiz durumdadır. Yaşlı yapı stokunun bölgesel yoğunlukları tespit edilmelidir. Şehrin ağırlık merkezi kaydırılmalı ve sınırları genişletilmeli; köy belde ve ilçelerle birlikte Yalova’nın bütüncül planlaması yapılmalıdır. Betonun yüksek mukavemetli olması konusunda taviz verilmemeli ve denetimler etkin olarak sürdürülmelidir. Acil müdahale araçlarının yangın, deprem, su baskını ve tıbbi nakil gibi durumlarda müdahalesine engel teşkil eden hatalı parklanmaların önüne geçilmesine yönelik idari ve ceaî müeyyideler uygulanmalıdır.



Bu haber 148 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI