![]() |
Tweet |
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında, 2025 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, valilik toplantı salonunda yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Başkan ve yardımcılarının katılımıyla yapıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda yılda dört kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının üçüncüsü olan Temmuz dönemi toplantısında, 2025 yılının ikinci dönemine ait yatırımlar değerlendirildi.
Açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Hülya Kaya, 2025 yılı 2. dönem sonu itibarıyla Yalova genelinde yürütülen kamu yatırımlarına ilişkin önemli verileri paylaştı.
Vali Kaya, 8 ana sektörde faaliyet gösteren 15 yatırımcı kuruluşun toplam 89 projeyi yürüttüğünü belirtti. Bu projelerden 17’si tamamlanırken, 56’sı devam ediyor, 9 projeye henüz başlanmamış, 7’si ise ihale aşamasında bulunuyor. Projelerin toplam bedelinin 18,8 Milyar TL olduğunu açıklayan Vali Kaya, bugüne kadar yapılan harcamanın 9,8 Milyar TL olduğunu ifade etti.
2025 yılı içerisinde projelere toplam 2,76 Milyar TL ödenek ayrıldığını belirten Vali Kaya, ikinci dönem sonu itibarıyla yapılan 1,67 Milyar TL harcamayla %60,4 oranında yıl içi, %61,3 oranında toplam nakdi gerçekleşme sağlandığını vurguladı.
Toplantıda ayrıca, yatırımların etkin şekilde izlenmesini ve değerlendirilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) da gündeme alındı. Vali Kaya, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da kullanılan sistemin verimli işletilmesi adına tüm kamu kurumları ve özellikle ilçe belediyelerinin veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.
Yatırım süreçlerinde karşılaşılan sorunların çözümünde tüm paydaşların daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Vali Kaya, yatırımcı kuruluşların titizlikle çalışmalarını sürdürmelerinin ildeki kamu hizmetlerinin kalitesini artıracağını belirtti.
Toplantı, yatırımcı kurumların sunumları ve koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesiyle sona erdi. Vali Kaya, toplantının Yalova’ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.