![]() |
Tweet |
Toplantıya Yalova Valisi Hülya Kaya başkanlık ederken, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emn. Mdr. Ümit Bitirik ve Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutan Vekili SG. Mk. Asb. Kd. Üçvş. Sezer Ulutaş da toplantıda yer aldı.
2025 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ilişkin güvenlik verilerinin kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda, terörle mücadeleden organize suçlara, uyuşturucuyla mücadeleden trafik denetimlerine kadar birçok başlık değerlendirildi.
Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu DEAŞ’a ait fedai tarzı bir bombalı eylem planı engellendi.
2025 yılının Temmuz–Eylül döneminde kişilere karşı işlenen suçlarda önemli bir gerileme yaşandı. Konut dokunulmazlığının ihlali: %27 azalış, Kişilerin huzur ve sükununu bozma: %6 azalış, Hakaret: %12 azalış, Cinsel taciz: %23 azalış.
Tehdit suçlarında ise %3’lük bir artış kaydedildi. Genel olay sayısında %4 azalış olurken, olayların %99’u aydınlatıldı.
Malvarlığına karşı işlenen suçlarda da dikkat çekici bir düşüş yaşandı: İş yeri ve kurumdan hırsızlık: %3 azalış, Evden hırsızlık: %25 azalış, Dolandırıcılık: %25 azalış, Motosiklet hırsızlığı: %52 azalış. Genel olarak malvarlığına karşı suçlarda %29 oranında azalma, aydınlatma oranında ise %3 artış sağlandı.
2025 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında: Yakalama kararı bulunan 194 kişi cezaevine gönderildi. İfade için aranan 417 kişi hakkında işlem yapıldı. Ruhsatsız silah operasyonlarında 91 kişi hakkında işlem yapıldı, 51 silah ele geçirildi.
İl genelinde yürütülen operasyonlar sonucu 2 organize suç çetesi çökertildi. 6 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Uyuşturucu suçlarıyla mücadelede Temmuz–Eylül döneminde: TCK 188 kapsamında 52 operasyon, 74 gözaltı, 46 tutuklama, TCK 190-191 kapsamında 263 olay, 282 gözaltı, 2 tutuklama gerçekleştirildi. Toplam 15 kg 335 gr uyuşturucu madde, 1.758 adet ve 450 kök narkotik madde ele geçirildi.
Trafik güvenliğini artırmak için: 255.902 araç denetlendi, 44.064 araca işlem uygulandı, 1.018 okul servisi kontrol edildi, 129’una işlem yapıldı.
Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanlığı ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri: 1.610 saat görev yaptı, 32.550 kimlik kontrolü gerçekleştirdi, 137 kişiye işlem uyguladı, 4 aranan şahıs yakalandı, İnterpol tarafından aranan 3 araç ele geçirildi.
Toplantı sonunda konuşan Vali Hülya Kaya, vatandaşların huzur ve güvenliğinin devletin öncelikli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.
“Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerimiz 7/24 görev başında. Güvenlik alanında şeffaf bilgilendirme politikasını sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen her talep ve şikâyetin titizlikle takibini yapıyoruz.”
Canlı yayın sırasında vatandaşlardan gelen sorular yanıtlanırken, güvenlik birimlerine destek ve iş birliği çağrısı yapıldı.