beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Yalova Belediyesine Meclis üyesi fatura kesti mi

Ak parti meclis üyesi "fatura kesti mi" sorusuna "mahkemeye verin" cevabı geldi.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2021 12:23

Yalova Belediyesine Meclis üyesi fatura kesti mi

Yalova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında fatura polemiği yaşandı. CHP grubunun “Ak Partili bir meclis üyesinin belediyeye bağlı birliğe faturayla iş yaptığı” şeklindeki soru önergesine Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Suç unsuru olduğunu düşünüyorsanız şikayette bulunun” şeklinde yanıt verdi.

Gündem konularının ele alındığı meclis toplantısında CHP Grubu adına Meclis Üyesi Burçin Tangürek söz aldı. Tangürek, kamuoyunda ve sosyal medyada Ak Partili bir belediye meclis üyesinin belediyeye bağlı YASKİ’den (Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği) kendi firmasına iş aldığı iddialarının yer aldığını ifade ederek konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Fatura kesildi mi?
Meclis üyesi Tangürek, şunları kaydetti “5393 sayılı belediye kanununa aykırı olduğu bilinen bu durumun doğru olup olmadığına dair meclisimize ivedi olarak; ne kadar süredir bu ticari ilişkinin sürdüğü, ne miktarda ve hangi amaçlarda fatura kesildiği, halen kesilip kesilmediği, daha önce kesildiyse bu durumu yok etmeye yönelik herhangi bir iade faturası kesilip kesilmediğine dair ayrıntıları içeren bilgilerin tarihleriyle verilmesini ve kamu zararının doğup doğmadığının belirtilmesini arz ve talep etmekteyiz”

Diğer meclis üyelerinin de zan altında kalmaması için açıklama yapılması gerektiğinin altını çizen Burçin Tangürek, “Belediyemize ve belediyemize bağlı kuruluşlara herhangi bir başka meclis üyesinin iş yapıp yapmadığı, bu birimlerde bordrolu olarak çalışıp çalışmadığı, çalışıyor ise ne kadar maaş aldığı ayrıca yine bağlı kuruluşların yönetim kurullarında herhangi bir meclis üyesinin görev alıp almadığı, görev alıyorsa ne kadar huzur hakkı aldığı bilgilerinin de meclisimize ivedi olarak verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Tutuk "Suç duyurusunda bulunun" dedi
Toplantıyı yöneten Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise “Eğer bizim veya meclis üyelerimizin suç işlediğini düşünüyorsanız derhal savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Biz aldığımız her kararın ve yaptığımız her işin doğru olduğuna inanıyoruz” diye cevap verdi.

Bunun üzerine CHP’li meclis üyeleri bahsi geçen meclis üyesi Uğur Daban’ın iddialarla ilgili sözlü cevap vermesini istedi. Başkan Vekili Tutuk, bunu reddederek “Polemik yapmaya gerek yok. Gerekirse cevabı veririz” diye yanıt verdi.




Bu haber 362 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI