Uluslararası Engelsiz Müzik ve Dans Festivali” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu´nda başladı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla İlimizde düzenlenecek “Uluslararası Engelsiz Müzik ve Dans Festivali” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu´nda başladı.
Festivalin ilk gününde Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen konserde, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Ukrayna ve Kazakistan’ dan gelen 85 özel öğrenci sahne alarak konser verdiler, yöresel oyunlar oynadılar.
Festivalde sanatını ve becerisini ağzı ile resim yaparak konuşturan iki kolu olmayan Roza MOJSOVSKA, Makedonya’dan Türkiye’ye gelerek engelin sanata da engel olmayacağını Yalova’dan tüm dünyaya gösterdi ve yapmış olduğu “bayrak” resmini Müdür Ali Tosun’a hediye etti. Müdür Ali Tosun, böyle bir organizasyonda emek harcayan herkese teşekkür etti.
Düzenlenen festivalin engelliler için bir ses ve engelsiz insanların empati kurmasına yardımcı olacağına yürekten inandığının altını çizen misafirler, hayatta hiçbir şeyin engel olmadığını gördük. Bu festivalin biz engelliler için önemi büyük, çünkü bizim kendimizi ifade edebileceğimiz tek şey kendi becerilerimiz. Bu bir ressam da olabilir, fotoğrafçı da olabilir. Herhangi bir dalda neyse yeteneğimiz, kendimizi sürekli geliştirip, sürekli halkın içinde olup bu tarz platformlarda yer almamız bizi besliyor. Yeniden doğuyoruz” dediler.
Alime Paşa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Çınarcık Turizm ve Kültür Derneği iş birliğinde yapılan “Uluslararası Engelsiz Müzik ve Dans Festivali” için Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Ukrayna ve Kazakistan’ dan gelen 85 özel öğrenci Engelliler Haftası dolayısıyla ilimizde çeşitli etkinliklere katılacaklar.
Bu haber 159 defa okunmuştur.