|
Tweet |
MAHKEMEYE VERECEKLER
Yalova Ziraat Odası Delmece ve Karlık Yaylalarında yapılan Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES)’ne tepki amacıyla düzenlediği imza kampanyasında bin 400 imza topladı. İmzalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlığa gönderilecek. Ayrıca Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunulacak.
Delmece ve Karlık Yaylalarında yapılan Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES)’ne tepki amacıyla düzenlenen imza kampanyasına Yalovalılar da büyük ilgi gösterdiler. Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleşen 1 günlük kampanyaya aralarında TEMA’nın da bulunduğu çok sayıda STK’da destek verdi.
Kampanya kapsamında 1 günde bin 400 imza toplandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “Halkımızın doğaya karşı gösterdiği duyarlılık bizi umutlandırdı. Bir günde bin 400 imza topladık. Kampanyadan toplanan imzaları Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara gönderilerek doğa katliamına son verilmesi istenecek. Öte yandan Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunacağız. Eğer bu konuda bir şey yapılmazsa vatandaşları o bölgeye taşıyacak ve yaşanan doğa katliamını göstereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
Yaylayı kaybediyoruz
Kısa bir süre önce RES’lerin yapıldığı Armutlu İlçesi Mecidiye Köyü Dazdağı’na gittiklerini de hatırlatan Beşli, “Burada köy halkı da durumdan son derece rahatsız. RES’lerin çıkardığı uğultu nedeniyle neredeyse uyuyamadıklarını dile getirdiler. Öte yandan doğal yaşam da olumsuz etkileniyor. Kısacası ağaç katliamından tutunda insanlara ve hayvanlara zararlarını da göz önünde bulundurduğumuzda RES’lerin Delmece Yaylasını yok edeceğini söylemek kehanet olmaz” diye konuştu.