|
Tweet |
PROJEYİ GÖRDÜK ŞAŞIRDIK
Ak Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve MHP İlçe başkanı Serkan Dikyar düzenledikleri basın toplantısı ile Kaytazdere Belediyesinin gerçekleştirmek istediği 229 konutluk Konut Projesinin yanlış olduğunu ve bu projenin yapılacağı arazinin Tarım alanı olduğu, bazı arazi sahiplerinin haberi olmadan hisseleri uzerinde proje yapıldığını, bu konut projesinden ev almak isteyenlerin de mağdur olacağını belirttiler.
AK Parti Altınova İlçe Başkanı Haşan Zafer, CHP'li Kaytazdere Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığı 'Konut Projesi'nin imara aykırı olduğunu iddia etti. Başkan Zafer, “imarı olmayan arsaya konut yapacaklar. Bu durum insanları mağdur eder" dedi.
AK Parti Altınova İlçe Başkanlığı'nda bir toplantı düzenleyen Başkan Haşan Zafer, Kaytazdere Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan toplu konut projesinin alanında imar olmadığını iddia etti. Bu durumun ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşları mağdur edeceğini söyleyen Başkan Zafer, “Tarım alanlarında böyle konutların yapılabileceğini aklımız almıyor. Biz böyle bir projeyi gördük, şaşkınlığımızı üstümüzden atamadık” diye konuştu.
VALİLİK OLAYA EL ATTI
Ak Parti ilçe Başkan Hasan Zafer, “Önümüzde Kaytazdere Belediyesi'nin bir tablosu var. Bu tablo bizi memnun etmedi, imar olmayan bir yerde konut projesi tanıtılıyor. Bu duruma kaymakamımız el koymuştur. Ben halkı uyarmak istiyorum. Yarın öbür gün buradan vatandaşlarımız ucuz daire almak isteyecek. Mağdur olmamaları için bu açıklama yapma gereğini duyduk. Asla ve asla belediyeyi kötüleme anlamında bir düşüncemiz yoktur. Yasalara uygun, yasaların verdiği boyutlara uygun şekilde yapılsaydı her türlü destek olurduk. Yalova valiliği, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü ile Kaymakamlık olaya vakıf. Yanlış bir durum var. Bu yanlış durumla ilgili vatandaşlarımızın bilgi sahibi olması gerekiyor. Vatandaşlarımız burada hayali ürün gibi ev almasınlar diye uyarmak istedik.”
PROJE YASALARA UYGUN OLSUN DESTEKLEYELİM
Kaymakamlığın konuyla ilgili soruşturma başlattığını da söyleyen Zafer, “İmar olmayan bir yerde imar olsa dahi bizim bölgemiz deprem bölgesi. 7-8 kat yapılamayacağı anlamına gelmez ama bu durumun da imar içerisinde olması gerekiyor. Dubai'de 150 kat binalar yapılıyor ama buradaki yanlışlık şu; imarı olmayan bir yerde 7 kat konut projesi önümüze geliyor. Devletten üstün devlet mi var? Amacımız belediyeyi kötülemek değil. Düzgün, yasalara uygun proje olsun biz de destekleyelim.
VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN
Yapılacak düzgün çalışmaların hepsine destek veririz. Resmi boyutları bizi ilgilendirmiyor. Biz sadece şu an vatandaşlarımızı uyarmak istedik. Vatandaşlarımızın buradan daire almamasını bu şekliyle sağlamak, uyarmak istedik. Hukuken gereği neyse o yapılır. Kaymakamlık bu konuda bir soruşturma başlattı. İmarsız yerde, tarım alanında Tarım Müdürlüğü'nden yazı almadan imara açma durumu olabilir mi? Tarım alanlarında böyle konutların yapılabileceğini aklımız almıyor.
Biz böyle bir projeyi gördük, şaşkınlığımızı üstümüzden atamadık. Ben anlayamıyorum. Burası imara açılmayan bir yer. Burada altyapının olması gerekmiyor mu? Bu denli büyük proje yapacaksınız ama altyapısı olmayacak. Aklımız almıyor. Vatandaşlar mağdur olmasın istiyoruz.
Kaytazdere'nin projesi imara aykırı. Valiliğimiz de olayı biliyor Altınova Kaymakamlığı da konuyu biliyor. Gerekli işlemler yapılıyor. Uygunsa, düzeltilirse, biz çıkar yine bu uygundur deriz. Yeter ki vatandaşlarımız mağdur olmasın” dedi.
TARIMDAN ONAY ALMADILAR
Kaytazdere Belediye Meclisi'nin AK Parti Grubu Sözcüsü Osman Reyhan ise proje üzerinden insanların mağdur edilebileceğini söyledi. Reyhan, “Bu bölgede imar durumu yüzde 25 ve 3 kat. Bazı yerler 2 kat, bazı yerler 3 kat. Şu an 9 kat yüzde 80 imar verilmektedir imarsız yerlere. Böyle bir şeyin olması çok acayip bir durumdur. Ne Çevre ve Şehircilik'ten ne de İl Tarım'dan böyle bir yazı alınmamıştır.
Bu yerler alınırken, bir grup insanlara verilirken imarsız yerlerde hisse satışı yok biliyorsunuz. İmarsız yerlere hisse satışı yazısı verdiler, böyle aldılar. Bazı parselleri 9 kişi, bazılarını 10-15 kişi aldılar. Bunun üzerine binaları yapmak için müracaat ettiler. Ben inanmıyorum böyle bir şeyin olacağına. İnsanları bina yapılıyormuş gibi yapıp proje üzerinden insanları dolandırmak. Böyle bir şeyin olmayacağını kendileri de biliyor. Burası imarsız tarladır. Tarım alanıdır” diye konuştu.
