|
Tweet |
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Vali Tuğba Yılmaz, İl Müftüsü Turgut Açari, kurum müdürleri, din görevlileri katıldı. Bölgelerinde yarışan ve derece ile seçilen 10 kadın din görevlisi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca görevlendirilen jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Türkiye birincisi İstanbul’dan yarışmaya katılan Saime Erk oldu.
‘Manevi ziyafet’
Program öncesinde konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Açari, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın kadın görevlilerimize yönelik Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali ilimizde yapılması istenmiştir. Bu vesile ile böyle güzel bir etkinliği Yalova’da yapmayı düşündükleri için Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Kendi bölgelerinden seçilmiş 10 ayrı kardeşimiz Türkiye birinciliği için yarışacaklar. Dereceye girenlerin ödülleri Diyanet İşleri Başkanlığımızca Camiiler Haftası’nda takdim edilecektir. Programın manevi bir ziyafet olduğunu düşünüyor, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.
‘Heyecana ortak olduk’
Vali Tuğba Yılmaz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından böyle bir güzel organizasyonun Yalova’da tertip edilmesinden büyük mutluluk duydum. Kur’an-ı Kerim’i okuyan, öğrenen, öğreten, öğretilmesine vesile olan tüm herkesi yürekten kutluyorum. Burada yarışacak kardeşlerimizin de heyecanına ortak oluyoruz. Kur’an-ı Kerim’e gönül vermelerinden dolayı buraya kadar gelmiş, ödüllerini almış kabul ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum” diye konuştu.
