beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Hukukçular tecrübelerini paylaştı

4. Geleneksel Kariyer Günleri’ne katılan konuşmacılar, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2018 18:29

Hukukçular tecrübelerini paylaştı

Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Kariyer Günleri’ne katılan konuşmacılar, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kariyer Günleri’ne ev sahipliği yaptı. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz’ün katılımıyla gerçekleşen programa konuşmacı olarak Yalova Cumhuriyet Savcısı Fikret Günay, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Hayati Yurtbaşı, Ağır Ceza Mahkemesi Üyeleri Şahin Doğan ve Murat Şakru, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Fuat Toprak ve Yalova Barosu Eski Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu katıldı.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmacıların, geleceğin birer hakim, savcı ve avukat adaylarına süreçler ve meslekle alakalı bilgiler verdiği programda, çok sayıda avukat da hazır bulundu.

"Suç oranını düşürmek için”

Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra staj, atanma ve hakimlik sınavına hazırlık süreçlerinden bahseden Hakan Gergeroğlu, genç hukukçu adaylarını, nitelikli, donanımlı, insan psikolojisini bilen ve tarihi takip eden zihinler olarak görmek istediklerini belirtti. Sözü devralan Murat Şakru ise hakim ile avukat arasındaki farkları açıkladı. Suç oranının düşmesi için eğitimimizi düzeltmemiz gerektiğini vurguladı.

Savcılık teşkilatının doğuşu ve gelişimiyle alakalı bilgiler veren Cumhuriyet Savcısı Fikret Günay, ülkemizde savcılık teşkilatının mimarının Atatürk olduğunu söyledi. Hakim ve savcılığa başladıktan sonraki süreçlerden de bahseden Günay, sözü Fuat Toprak’a devretti. Avukatlıktan hakimliğe geçiş sürecini anlatan Fuat Toprak sözlerini, “Allah içinizdeki adalet duygusunu her zaman diri tutsun” diyerek tamamladı.

Tüm konukların görüşleri ve öğrencilerin sorularıyla tamamlanan etkinlik, katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle birlikte sona erdi.




Bu haber 134 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI