![]() |
Tweet |
Geçen sene de Yalova’da 578 milyon 296 bin dolar olan ihracat bu yıl da artarak devam ediyor.
2025 YILINA DA HIZLI GİRDİ
Yalova’da bu yılın aynı döneminde 190 milyon 347 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Yalova’dan Ocak ayında 49 milyon 71 bin dolar, Şubat ayında 71 milyon 997 bin dolar, Mart ayında 18 milyon 597 bin dolar ihracat yapıldı. Geçtiğimiz nisan ayında ise ihracat 50 milyon 694 bin dolar oldu.
TERSANELER BAŞI ÇEKİYOR
Yalova’da bu yıl ihracatın başını yine geçmiş yıllarda olduğu gibi gemi, yat ve hizmetleri sektörü çekti. Altınova bölgesindeki tersaneler 4 ayda 163 milyon 529 bin dolar ihracat yaptı. Tersaneleri 7 milyon 750 bin dolarlık ihracat ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü takip etti. Kente en çok ihracat yapılan üçüncü sektör ise 4 milyon 504 bin dolarla madencilik ürünleri oldu.
Mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektöründe ise 2 milyon 926 bin dolar ihracat yapıldı. Süs bitkisi üretiminde söz sahibi illerden olan Yalova'da sektör ihracatını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19,7 artırarak, 2 milyon 853 bin dolara ulaştı.
Yalova'dan 1 milyonun üzerinde ihracat yapılan diğer sektörler ise şöyle açıklandı; "Makine ve aksamları 1 milyon 926 bin dolar, demir ve demir dışı metaller 1 milyon 575 bin dolar, elektrik ve elektronik 1 milyon 76 bin dolar, iklimlendirme 1 milyon dolar."