|
Tweet |
Haber yorum;
Bugün, 8 yıl önce, Yalova da faaliyette bulunan Fetö terör örgütüne bağlı kurum ve kuruluşların Hükümete ve devlete başkaldırdıkları gündür.
HEPSİ HAPİS CEZASI ALDI
11 Şubat 2014 tarihinde Fetö örgütünün kurduğu Bahar Eğitim ve Kültür Derneği, Yasiad, Yeder, Baran Eğitim ve Kültür Derneği, Şifa Sağlık Mensupları Derneği, Yaged, Yekçev adına oluşturdukları "Yalova Hukukun Üstünlüğü Platformu’ bir araya gelerek Yalova Uygulama Otelinde basın açıklaması yapmıştı.
Basın açıklamasında yerelde zamanın Ak Parti milletvekili Temel Coşkun ve İl yöneticilerine, genelde de zamanın Başbakanı görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimini tehdit etmiş ve “İnlerine gireceğiz” tabirini kullanmışlardı. Yalova'da basın toplantısına katılan dernekler kapatılmış ve başta toplantıya katılanlar olmak üzere dernek yöneticileri yargılanmış ve tamamı hapis cezası almışlardı.
DEVLET MİLLET DUR DEDİ
Akabinde de 15 Temmuz 2016 tarihinde ise ABD’de yuvalanan ve yaşayan terör örgütü başı FETÖ (Fethullah Gülen) için Türkiye’de ABD ve İSRAİL destekli darbe girişiminde bulunmuşlardı.
Başta Ak Parti ve MHP üyeleri olmak üzere toplumun büyük çoğunluğu girişilen darbe hareketini bastırmak için sokaklara meydanlara inerek, darbeye karışan asker, polis ve diğer unsurları etkisiz hale getirmişlerdi.