|
Tweet |
Öğrenciler Görsel Sanatlar dersinden, derse ait bilgiler içeren etkinliklerden, evlerinde de faydalanabilmeleri amacıyla “Evde Sanat Var” eTwinning projesi Kardelen İlk-Ortaokulu bünyesinde yürütülmektedir.
“Evde Sanat Var” Projesi Türkiye’nin farklı şehirlerinden Görsel Sanatlar öğretmenleri; konu anlatımlarının yanında evde eğitsel oyun, bireysel çalışma ve gösterip-yaptırma yöntemlerine uygun olan etkinlikler hazırlayarak bunlarla ilgili bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.
Son günlerde yaşanan pandemi sürecinde evlerinde bulunan öğrencilerimizin eğitimlerini desteklemek için eTwinning projesinin ilimizde tüm okullarda uygulanmaya başladı.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Sanat eğitimi eğitim sistemi içerisinde tamamlayıcı bir özelliktedir. Sanat eğitimi alan birey; fen ve sosyal alanlarda da başarı gösterebilmektedir. Bu nedenle, öğrencilerin eğitim öğretim hayatı uzaktan eğitim ile devam ettirilmektedir.
Öğrencilerimizin akademik alanda aldığı uzaktan eğitime ek olarak "Evde Sanat Var" projesi sayesinde "Görsel Sanatlar" dersinden, derse ait bilgiler içeren etkinliklerden, konu anlatımlarından evlerinde de faydalanabilmeleri amaçlanmıştır. Pandemi sürecinde evlerinde bulunan öğrencilerimizin gerek akademik gerekse psikolojik olarak desteklenmelerinin yanı sıra beceriye dönük faaliyetlerle de yönlendirilmeleri büyük önem arz etmektedir.
Öğrencilerimizin bireysel gelişimini her zaman ve her yerden desteklemek için yürütülen eTwinning projesinin ilimiz genelinde yaygınlaştırılarak tüm öğrencilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum. Başta projeyi yürüten Kardelen İlk- Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerimiz olmak üzere ilimiz genelinde bu tür çalışmalara destek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Geleceğimizin teminatı kıymetli evlatlarımıza, gayretlerini esirgemeden her şart ve ortamlarda desteklerini sürdüren tüm eğitim camiasına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.
Proje çalışmalarının uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında değerlendirilerek yaygınlaştırılması sağlanacaktır.