beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



​DOĞAL AFETLERDEN SİYASET ÇIKARILMAZ

Yalova özellikle büyük bir deprem yaşama riski yüksek olan bir şehir.

facebook-paylas
Tarih: 16-07-2021 03:20

​DOĞAL AFETLERDEN SİYASET ÇIKARILMAZ

İyi Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Bora Yalçın yazılı açıklamasında “Yalova gibi özellikle büyük bir deprem yaşama riski yüksek olan bir şehirde Afet ile ilgili tüm çalışmalar, alınan önlemler ve hazırlık çalışmaları hakkında toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi ve vatandaşların bu çalışmalara dahil edilmesi de büyük önem taşımaktadır.

Maalesef. 1999 depreminde Çiftlikköy ; 672 ölü ve 1700 yaralı ile merkezden sonra en fazla etkilenen ilçe olmuştur. Ayrıca 9577 konut/hane ve 470 işyeri etkilenmiştir.

Bu bölgede yaşayan insanlar olarak mutlaka önceden yapılması gereken hazırlıklarımızı eksiksiz yerine getirmeliyiz. Yaşanılan süreçte anlaşılmıştır ki: Ne zaman, nerede ve hangi büyüklükte meydana geleceği kesin olarak bilinemeyen afetlerin insanların yaşamını tehdit etmesinin önüne geçilebilmesi için yapılan çalışmalarda, kamu erki tek başına bu işlevi yerine getirememiş ya da yetersiz kalmıştır. Bunların yanı sıra afetlerin ne zaman ve nerede olacağı henüz önceden bilinememektedir. Olası bir afetin Çiftlikköy’de meydana gelebilecek zararların(maddi-manevi) en aza indirgenmesi ancak önceden yapılacak bilinçlendirme çalışmalarıyla sağlanabilmektedir. Bu doğrultuda oluşturulacak afet timleri sayesinde olası bir afet anında yardım ulaştırılana kadar geçecek olan sürede üyelerimizin ve ailelerinin kendi imkânlarıyla çalışmalara başlaması ve eğitimler sonrasında üyelerimizde ve ailelerinde afet öncesi, esnası ve sırasında doğru tutum ve davranış biçimlerinin sergilenmesi sağlanmış olacaktır.

Çiftlikköy İYİ Parti İlçe teşkilatı olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Çiftlikköylü İYİ partili üyeler ve Aileleri arasında Afet Müdahale ekiplerinin kurulması ve eğitimlerinin sağlanması hususunda Yalova MAG-DER ile proje geliştirilmiştir.

Afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler konusunda yerel halkı bilgilendirerek, afetlere duyarlılığı ve bilinç düzeyini artırmak Bu amaçlar doğrultusunda, Çiftlikköy İYİ Parti iİlçe Teşkilatı üyeleri ve ailelerine yönelik özel eğitim (Hafif Arama Kurtarma ve bilgilendirme programları verilmesi, eğitim programlarının yaygınlaştırılabilmesi için hedeflenen proje Yalova MAG-DER tarafından gerçekleştirilecek. Bu konuda partimizi ziyaret eden Yalova MAG-DER başkanı Sabri Karaçam’a, Muhittin Mert Beye ve Çiftlikköy Lojistik Sorumlusu Armağan Çanakkaleli Beye nazik ziyaretleri ve projeyi gerçekleştirmek hususundaki iyi niyet ve samimiyetleri için Çiftlikköy İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak teşekkür ederiz.
 Unutulmamalıdır ki… DOĞAL AFETLERDEN SİYASET ÇIKARILMAZ!” dedi.




Bu haber 202 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI