|
Tweet |
Yalova Güç Birliği Kadın Kolları Başkanı Dilek İntepe yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi “29 Ekim 1923 de TBMM' nde Teşkilat-ı Esasiye Kanununda değişiklikle devletimizin yönetim şekli Cumhuriyet olarak ilan edilmiştir.
Cumhuriyet Bayramımız her 29 Ekim günü 99 yıldır ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs'ta coşkuyla kutlanan milli bir bayramdır.
Cumhuriyet etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğinde birleştirmiştir. Her karış toprağı ile Türk yurdu olan ülkemiz Edirne'den Kars'a İzmir'den Hakkâri’ye Sinop'tan Hatay'a yurttaşlık bağı ile bağı olan hepimizin ortak yurdudur. En kıymetli hazinemiz ortak değerlerimiz ve zengin Anadolu kültürümüzdür. Cumhuriyet ile gelen demokrasi ilkesi ile yeni ve akılcı uygulamalar ülkemize sağlanmıştır.
Büyük Önderimiz M. Kemal Atatürk Cumhuriyeti TBMM de ilan etmesi bugünün müreffeh ve medeni yaşamın kapısını bizlere açmıştır. Cumhuriyet bir erdemdir. Aynı zamanda da dünya da 1789 Fransız devriminden sonra süre gelen Avrupa ve Osmanlı’daki halkın kendi kendini yönetme ve modernleşme süreçlerinin sonucudur. Cumhuriyet halkın kendisini temsil ettiği yönetim biçimidir. Egemen güç halktır. Bağımsızlık savaşımızın bir meyvesi ve sonucudur. Özgürlüğümüzün güvencesidir. Bu yüzden Cumhuriyet bize emanettir. Ve onu yine halk olarak biz yaşatacağız.
Büyük Önderimizin dediği gibi ''Cumhuriyeti biz kurduk Onu yaşatacak olan sizlersiniz ''sözünü her yurttaşımız kendisine ilke edinmiştir. O yüzden 99. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızda çekebildiğimiz her yüksek yere ay yıldızlı bayraklarımızı çekelim !!.İstiklal marşımızı en yüksek sesimizle okuyalım.!!Cumhuriyetimize sahip çıkalım!!.Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkalım. Ortak Paydamız Türkiye Cumhuriyetidir.
Büyük Önderimizi ve bize bu vatanı armağan eden Şehit ve Gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz. Yalova Güç Birliği Federasyonu ve Derneğimizin Başkan ve Üyeleri ile Cumhuriyet kadınları sana müteşekkirdir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”.