Bugun...



ÇOCUĞU OLAN KURSİYER PARA ALACAK

Çocuğu olan İŞKUR’un düzenlediği aktif işgücü programlarına katılan Kadın katılımcılara çocuk parası verilecek.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2018 09:34

ÇOCUĞU OLAN KURSİYER PARA ALACAK

YALOVA ÇALIŞMA VE İŞKURUMUNDAN KURSİYERLERİNE “ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ”
 
Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede;  İŞKUR’un düzenlediği aktif işgücü programlarına katılan Kadın katılımcılara yönelik olarak bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için kurs/program süresince aylık 400 TL’lik bakım desteği genelgesini yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
 
Söz konusu desteğe ilişkin uygulama esasları hakkında bilgi veren Dede; Bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaş arasındaki (2 ve 5 yaş dahil) çocuğu kreşe/gündüz bakımevine (özel veya kamu) devam eden kadın kursiyer/katılımcılar yararlanabilecektir. Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen en az % 50 istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında bakım desteği verilecektir.

Kursiyer/katılımcı tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslı ve kreş/gündüz bakımevi faturası, kreş/gündüz bakımevinden alınacak SGK Sicil Numarasının yer aldığı belge ile birlikte kurs/programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat edilecektir.

Kursiyer/katılımcının kreşe/gündüz bakımevine devam eden yalnızca bir çocuk için aylık en fazla 400 TL bakım desteğinden faydalanma hakkı bulunmaktadır.
Çocuk bakım desteği 01.04.2018 ve sonrasında açılan kurs/programları kapsayacaktır. 

Kadın istihdamının diğer sektörlerle kıyaslandığında sanayi/imalat sektöründe daha düşük seviyede olduğunu ifade eden Dede; Gerek Ulusal İstihdam Stratejisi, gerekse diğer üst politika belgelerinde kadın istihdamının artırılması noktasında devreye sokulan bakım desteği ödemelerinin İŞKUR tarafından ödendiğini belirtti.




Bu haber 127 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI