Bugun...



ÇINARCIK’TA İŞÇİLERİN MAAŞLARINI 1 AY GECIKMELİ ÖDÜYORUZ

Çınarcık esnafı memnun, Biz Çınarcık’ta yerli turiste hitap eden, ulaşılabilir fiyatlarla hizmet veriyoruz

facebook-paylas
Güncelleme: 24-07-2025 17:59:39 Tarih: 24-07-2025 17:44

ÇINARCIK’TA İŞÇİLERİN MAAŞLARINI 1 AY GECIKMELİ ÖDÜYORUZ

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt 18. kez Altın Çınar Festivali’ne münasebeti ile düzenlediği basın toplantısında festivalin yanı sıra Çınarcık Belediyesi’nin son 16 aylık çalışmalarına da değindi. Başkan Avni Kurt, belediyecilikte sahaya dayalı, vatandaş odaklı bir anlayışı benimsediklerini belirtti.

 

BELEDİYEDE EKONOMİ VE PERSONEL DENGELEMESİ

Başkan Kurt, geçmiş dönemde belediyede oluşan ekonomik zorluklara rağmen, çalışanların maaşlarının büyük ölçüde düzene sokulduğunu ve kadrolu memur ve işçilerin maaşlarının gününde ödendiğini taşeron işçilerin maaşlarını da 1 ay gecikmeli ödediklerini ifade etti.

 

 “Belediye bütçesinin %73’ü maaşlara gidiyor. Bu, hizmet üretmemizi engelliyor. Ocak ayında sendika anlaşmalarını yeniden değerlendirip, kaynakları daha verimli kullanacağız.

 

BELEDİYECİLİKTE YENİ DÖNEM: TECRÜBE VE SAHADA HİZMET

Görevde 16. ayını dolduran Başkan Kurt, sahaya dayalı belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurguladı:

“Vatandaşla birebir temastayız. Eksikleri yerinde görüyoruz. Belediyecilikte artık halkla iç içeyiz. Fakat ekonomik zorluklar büyük. Türkiye'deki çoğu belediye gibi biz de mali sorunlar yaşıyoruz.”

 

BELEDİYENİN EKONOMİK TABLOSU: BORÇ 330 MİLYON TL’YE DAYANDI

Başkan Kurt, belediyeyi devraldıklarında borç miktarının 287 milyon TL olarak açıklandığını, ancak güncel verilerle birlikte bu rakamın 330 milyon TL seviyelerine çıktığını belirtti. Şu anki borcun açıklanan rakamdan %10 daha düştüğünü belirtti.


Personel giderleri belediye bütçesinin %73’üne ulaşmış durumda. Bu nedenle hizmet üretimi kısıtlanıyor. “Ocak ayında sendika sözleşmesini gözden geçirerek bu dengeyi düzeltmek zorundayız,” diyen Kurt, belediye harcamalarında verimliliğe vurgu yaptı.

 

PROJELER SIRADA: YAŞAM ALANLARI, SPOR TESİSLERİ, YENİ YOL VE PARKLAR

Başkan Kurt’un açıkladığı projeler şunlar:

Sahil dolgu alanına yaşam merkezi (park, bahçe, yürüyüş alanları)

Yeni düğün salonu ve sosyal tesis

3.000 m²’lik halı saha projesi

Yeni yol ve aydınlatma çalışmaları

Arnavutlar-Kocadere bölgesine çöp aktarma merkezi

20.000 m²’lik doğal sokak hayvanı yaşam alanı (Ağustos’ta açılacak)

 

Kurt, ayrıca Çınarcık’ın ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında da aktif olacağını, Avrupa projelerine katılım sağlamak için Ar-ge ekiplerinin hazırlandığını belirtti.

 

 

DENİZ KİRLİLİĞİ VE ARITMA SORUNU: “PARAMIZ YOK, AMA ÇÖZÜM ARIYORUZ”

Festivalin yanı sıra gündemde yer alan bir diğer önemli konu da deniz kirliliği ve atık su arıtma tesisi ile ilgili açıklamalardı. Başkan Kurt, liman çevresinde yaşanan kanalizasyon görüntülerinin yıllardır süregelen altyapı eksikliğinden kaynaklandığını söyledi:

“25.000 metreküp kapasiteli arıtmamız var ama ileri biyolojik sistem değil. Bakanlık yatırım istiyor ama elimizde kaynak yok. Sadece elektrik faturası ayda 1 milyon lira. Cezalar geliyor ama çözüm sunulmuyor. Bu sorunun hükümet eliyle çözülmesi şart.”

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÜNDEMDE

Çınarcık’taki yapı stokunun %60’ının depreme dayanıksız olduğuna işaret eden Kurt, mevcut imar kısıtlamalarının kentsel dönüşümün önünde engel olduğunu belirtti. Konu hakkında Ankara’da girişimlerde bulunduklarını aktardı.

 

 

TARİHİ ÇEŞMELER VE ALTYAPI SORUNLARI

Hasan Baba’daki tarihi çeşmenin durumu da gündeme geldi. Vatandaşların şikayetlerini değerlendiren Kurt, bölgede geçtiğimiz hafta temizlik ve boya çalışması yapıldığını, bakımın sürdüğünü söyledi.

 

 

KADIN KOOPERATİFLERİ VE ÜRETİM EKONOMİSİ

Belediyenin desteklediği kadın üretim girişimlerinden söz eden Kurt, sabun üretimi ve hediyelik eşya pazarlamasına katkı sağlandığını belirtti:

“Kadınlarımızı maaşlı olarak sistemin içine dahil ettik. Bu yıl üretilen ürünlerle Altın Karınca ödülü kazandık. Yalova'da tek ödül alan belediyeyiz.”

 

BAŞKAN KURT: “HERKESE HİBE VAR, ÇINARCIK’A YOL YOK!”

İller Bankası’na sitem: “Gece 3.30’da yola çıkıyoruz, karşılık sadece ‘Yapacaksın’ deniyor” Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, düzenlediği basın toplantısında hem Ankara’daki temaslarını hem de belediyenin mali sıkıntılarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İller Bankası’ndan kredi talebine verilen olumsuz yanıtı eleştiren Kurt, “Ben sabah 3.30’da kalkıp Ankara’ya gidiyorum, ama karşılaştığımız tek şey bürokratik duvarlar. bize sadece ‘şunu yap, bunu yap’ deniyor. Yol gösteren yok.”” dedi.

Kurt, toplantıda 100’e yakın belediye başkanının bulunduğunu ve herkesin aynı sıkıntıları yaşadığını dile getirerek sistemdeki çifte standarda dikkat çekti “Yalova Belediyesi’ne verdiler, Armutlu Belediyesi’ne verdiler, YASKİ’ye 10 milyon hibe verdiler. Nasıl verdiler? ‘Bir hemşehrinizin hatırına’ dediler. Bu mu adalet?”

 

“DÜNYA BANKASI’NDAN HİBE PROJESİ PEŞİNDEYİZ”

Çınarcık Belediyesi’nin kaynak yetersizliğine rağmen projeler üretmekten vazgeçmediğini ifade eden Başkan Kurt, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler destekli bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı: “Bu proje geçerse, büyük bir uluslararası hibeyi ilçemize kazandıracağız. Başka şansımız yok. Çünkü TL ile yatırım yapmak artık imkânsız hale geldi.”

 

2025 YAZ SEZONU: TURİZMDE ESNAF MEMNUN, GENEL EKONOMİ ZORLAYICI

Aynı zamanda Yalova Turizm Birliği (YATUB) başkanıda olan Başkan Avni Kurt, aynı toplantıda turizm sezonuna dair değerlendirmelerde de bulundu. 2025 yaz sezonunun, Türkiye genelinde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde durağan geçtiğini belirten Kurt, Çınarcık’ın bu olumsuz tablonun dışında kaldığını vurguladı: “Çınarcık’ta özellikle hafta sonları yoğunluk çok yüksek. İşletmelere sorduğumuzda boş yer yok. Esnafımız turizm açısından memnun.”

 

Kurt, bunun en önemli nedenlerinden birinin makul fiyat politikası olduğunu dile getirdi: “Ege ve Akdeniz’de fiyatlar çok yükseldi. İnsanlar artık daha uygun destinasyonlar arıyor. Biz Çınarcık’ta yerli turiste hitap eden, ulaşılabilir fiyatlarla hizmet veriyoruz.”

Ancak genel ekonomik tabloya da dikkat çeken Kurt, turizmde memnuniyet olsa da hayat pahalılığı nedeniyle esnafın kâr marjlarının düştüğünü belirtti: “Kazanç zor, harcama kolay. İnsanlar para harcamayı seviyor ama artık yetmiyor. Bu tüm Türkiye’nin ortak sorunu.”




Bu haber 311 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI