beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



BENİM ÇOCUĞUM ASLA YAPMAZ DEMİYORUM

Yalova Gençlik Merkezi, Köylerde ebeveynlere madde bağımlılığı eğitimi veriyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-11-2018 12:58

BENİM ÇOCUĞUM ASLA YAPMAZ DEMİYORUM

Yalova Gençlik Merkezinin yazdığı BENİM ÇOCUĞUM ASLA YAPMAZ DEMİYORUM  projesi kapsamında Köylerde ebeveynlere madde bağımlılığı eğitimi veriyor. 

Yalova Gençlik Merkezinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi Madde bağımlılığında birçok etken olsa da, en önemli faktörlerden biri aile temelli sorunlardır. Ailedeki eksikliklerden bazıları olan; ebeveyn yokluğu, aşırı pasif anneler, ebeveynin çocuğuna yakınlık eksikliği, çocukların ebeveynlerinden özellikle de babalarından sevgi ve destek konusunda yetersizlik hissetmesi gibi faktörler çocukları madde bağımlılığına yakınlaştırmaktadır.

 Bu faktörlerden yola çıkarak tasarladığımız eğitimler kapsamında Yalova Gençlik Merkezi ve Yalova İl sağlık müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirmekteyiz. Sosyal hizmet uzmanı Deniz Karayılmaz hanımefendinin eğitim verdiği yerel proje  ile Yalova köylerinde yaşayan ebeveynlere  madde bağımlılığı hakkında bilinçlendirme eğitimleri düzenlemekteyiz. Bu hafta PAŞAKENT  köy halkına verilen bilinçlendirme eğitiminde;

 Madde bağımlılığı ve bağımlılık süreci nedir?

 Ailenin problem çözme ve baş etme kapasitesi nasıl arttırabilir?

 Aile üyeleri arasında kısır döngüye dönüşen iletişimlerin yerine, problem çözücü yeni iletişim tarzları nelerdir?

 Aile üyelerinin her birinin kendi yaşamlarıyla ilgili sorumlulukları nelerdir ve aile içindeki bağımlı ergenin sorumluluklarını üstlenmemelerine nasıl yardımcı olunabilir?

Aile ve madde bağımlısı ergen gerektiğinde hangi toplumsal hizmet ve kaynaklardan yararlanabilir gibi soruların yanıtları üzerinde durduk.

Programa katılan Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci  'Proje sonunda eğitim verilen Yalova köylerinde daha bilinçli, çocuğunun farkında olan ve madde bağımlılığını engelleyici kültürel-sportif faaliyetler konusunda Gençlik Spor Bakanlığının hangi hizmetlerinden nasıl yararlanabileceği konusunda bilgili ebeveynlerin artması planlanmaktadır.' dedi.

Kahveci, son derece verimli geçen eğitimin ardından belde halkından katılımcılara ve eğitimin gerçekleşmesine katkı veren Kardelen  ilköğretim okulu müdürü Burak  Bayhan ve müdür yardımcısı Erkan Araz beye teşekkür ederek program tamamlandı.




Bu haber 131 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI