Bugun...



AMERİKALI TAEKEON YALOVA’DA MÜSLÜMAN OLDU

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde anlamlı bir ana tanıklık edildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2025 14:08

AMERİKALI TAEKEON YALOVA’DA MÜSLÜMAN OLDU

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ve Güney Kore asıllı Theodore Taekeon, Müslüman olma isteğini resmi olarak beyan ederek İslam dinini seçti.

 

SAHİL CAMİİ’NDE İHTİDA TÖRENİ

Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’ne yaptığı başvurunun ardından Theodore Taekeon için Çiftlikköy Sahil Camii'nde özel bir “İhtida Merasimi” düzenlendi. Törende İslam dininin temel esaslarına dair bilgilendirme yapan İlçe Müftüsü Mehmet Coşkun, Taekeon’a İslam’a adım attığı bu önemli gün için dualarda bulundu.

Müftü Coşkun konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum. İslam’la müşerref olan ve hayatına yepyeni bir sayfa açan kardeşimize iman ve istikamet üzere bir hayat diliyorum.”

 

“MUSTAFA” İSMİNİ ALDI

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Theodore Taekeon, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve “Mustafa” ismini aldı. Cami cemaati, bu özel anı salavat ve tekbirlerle karşıladı.

 

KURAN VE İHTİDA BELGESİ HEDİYE EDİLDİ

Merasimin sonunda Müftü Mehmet Coşkun, Mustafa’ya Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “İhtida Belgesi” ve bir adet Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

 




Bu haber 68 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI