Bugun...



AKSA AKRİLİK BALIK ÖLÜMLERİNİ RET ETTİ

Aksa Akrilik, yaşanan çevre kirliliği ve balık ölümleri ile ilgilerinin olmadığını açıkladılar.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2020 14:54

AKSA AKRİLİK BALIK ÖLÜMLERİNİ RET ETTİ



10 Eylül 2020 tarihinde Taşköprü Yenimahalle Altınkum Sahilinde yaşanan kirlilik balık ölümlerine neden olmuştu.
Yaşanan çevre kirliliği üzerine o bölgede faaliyette bulunan tesislerden şüphelenilmişti.
Taşköprü Beldesinde faaliyette bulunan Aksa Akrilik firması bir açıklama yaparak yaşanan çevre kirliliği ve balık ölümleri ile ilgilerinin olmadığını açıkladılar.

İLGİMİZ BİLE YOK
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "Taşköprü’nün Yenimahalle Altınkum sahilinde 10 Eylül 2020 tarihinde meydana geldiği belirtilen balık ölümleri haberine ilişkin olarak, kurumlarımızca açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu haberde, Kılıç deresinin denize bağlandığı kısımdan sahile ve Altınkum plajına kefal balığı ölüsü vurduğu kaydedilmektedir. Yaşanan bu üzücü olayın Taşköprü’de faaliyet gösteren Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş, DowAksa ve Ak-Kim Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin fabrikaları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Konu resmi kurumların takibinde olup, bahsi geçen çevresel sorunların kaynağının kuruluşlarımızla bağlantılı olmadığı resmi makamlarca da teyit edilmiştir.

Aksa Akrilik, DowAksa ve Ak-Kim, tüm operasyonlarında kaynakların verimli kullanımı ve çevreye saygılı olma ilkeleriyle hareket ederken, çevresel performanslarını yasa ve yönetmeliklerce belirlenmiş kurallara tam uyum göstermenin ötesinde sektöre örnek olacak uygulamalar ile yönetmektedir.




Bu haber 245 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI