|
Tweet |
Yalova Türk Ocağı, Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Bursa İl Temsilciliği ile birlikte, Yalova Altınova Anadolu Lisesi Konferans Salonunda daha sonra ise Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ev sahipliğinde Yalova Uygulama Oteli Konferans Salonunda, “Türkçe Farkındalık ve Kültürel Mirasa Sahip Çıkma Etkinliği” düzenledi.
Türk Ocakları Yalova Şube Başkanı Alper Kasımoğlu gerçekleştiği konuşmalarında, Millet olmanın en önemli unsuru ve temel yapı taşlarından olan Dil’in önemine vurgu yaparak, dilimizi geliştirerek korumamız gerektiğinden bahsetti.
Kasımoğlu, milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli araç olan güzel Türkçemizin sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması, kullanılması gerektiğinden söz etti.
Türkçenin Diriliş Hareketi Derneği Bursa İl Temsilcisi Salih Göktöre Çam’da, izletiler eşliğinde Türkçe farkındalığın öneminden söz ederken, Göktürkçe okuma yazma etkinliği yaptı.
Etkinlikler öğrencilere katılım belgesi verilmesi ile son buldu.