Bugun...



YALOVA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya detayları açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2025 12:05

YALOVA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Yalova’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde düzenlenen geniş kapsamlı “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliği” operasyonlarının ayrıntılarını paylaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda hem Yalova'da hem de ülke genelinde sahte içki üretimi ve kaçakçılığına ağır darbe vuruldu.

 

DEV OPERASYONDA YALOVA DA KAPSAMDA

Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre operasyonlarda Türkiye genelinde "119 bin 564 şişe kaçak ve sahte içki, 2 bin 792 litre kaçak ve sahte içki, 48 bin 425 litre etil alkol, 874 adet alkol aroması ele geçirildi.

Ayrıca 12 yasa dışı imalathane deşifre edilirken, 169 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Yalova KOM ekiplerinin de koordineli şekilde sahada görev aldığı, il genelinde şüpheli adreslerin tek tek denetlendiği bildirildi.

 

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada sahte içki üretimine karşı taviz verilmediğini vurgulayarak, “Bu ürünleri ele geçirerek vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik.” ifadelerini kullandı.

 

Yerlikaya, son bir ay içinde Yalova dahil 81 ilde düzenlenen geniş kapsamlı operasyonların bilançosunu da paylaştı. Buna göre son 30 günde ele geçirilenler " 151 bin 800 şişe sahte/kaçak içki, 91 bin 100 litre etil alkol, 10 bin 448 litre kaçak ve sahte içki.

Bu süreçte 29 yasa dışı imalathane kapatıldı ve 528 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

 

 




Bu haber 96 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

YUKARI YUKARI