|
Tweet |
Yalova’nın Armutlu ilçesinde, “devre mülk termal otel” adı altında aynı yerin çok sayıda kişiye satılması yoluyla yapılan büyük çaplı dolandırıcılık jandarma tarafından ortaya çıkarıldı. Soruşturmada 1 milyar 200 milyon TL haksız kazanç sağlandığı belirlendi.
3 İLDE OPERASYON
Yalova İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen çalışmalar kapsamında, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 9 Aralık 2025’te Yalova Armutlu, İstanbul ve Kars’ta 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.
HEDEF YAŞLI VE YABANCI
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin aynı devre mülkü binlerce kişiye, aralarında yabancı uyruklu yatırımcıların da bulunduğu mağdurlara sattığı; özellikle emekli ve yaşlı vatandaşları hedef alarak kredi çektirdikleri, kullanılmayan devre mülkler için aidat dayatması yaptığı ve ödeme yapmayanlar hakkında icra takibi başlattıkları tespit edildi. Hak arama süreçlerini engellemek için paravan şirketler kurdukları da belirlendi.
Operasyonlarda uyuşturucu madde, dijital materyaller ve çok sayıda sahte devre mülk sözleşmesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.