![]() |
Tweet |
Yalova merkezli Karaderili Şirketler Grubu’na yönelik “devre mülk dolandırıcılığı” davasının 4. celsesi, Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada 6’sı tutuklu toplamda 38 sanık yargılanıyor.
HAKİM TUTUKLULUĞA DEVAM DEDİ
Aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, Kaan Karaderili, Aral Sarıtürk ve Koray Öngen’in de bulunduğu sanıklar hazır bulundu.
“Yaprak Dökümü” dizisinde Ahmet karakteriyle tanınan oyuncu Yusuf Atala ile birlikte sanıklardan Çağatay Kermen de Kocaeli Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.
SUÇ ÖRGÜTÜ KURMUŞLAR
Sanıklara “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet vermek” ve “suç örgütü kurmak” suçlamaları yöneltildi. Sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliye talep etti, ancak mahkeme tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Savcılık iddianamesinde, şirketin “devre mülk / devre tatil” vaadiyle çok sayıda kişiyi mağdur ettiği; sözleşmeler ve ikna yöntemleriyle binlerce kişiden para toplandığı öne sürüldü. İddiaların bazılarında ise 36 bin kişiye ulaşan mağduriyet ve 10 milyar TL’ye yakın vurgun iddiaları yer aldı; bu iddialar savcılık tarafından dava konusu yapıldı.
Dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.