|
Tweet |
Yalova Belediyesi’ne bağlı Yeşil Körfez Su Birliği ile Yalova Su ve Kanalizasyon Birliği çalışanlarını kapsayan 2026 yılı toplu iş sözleşmesinde süreç kritik aşamaya geldi.
ZAM YOKSA ARABULUCUYA GİDİLECEK
Yüzlerce işçi zam beklerken, taraflar arasında anlaşma sağlanamaması krizi derinleştirdi. Tes-İş Sendikası yetkilileri, 16 Aralık 2025 tarihinden bu yana gecen 4 aylık süreçte Belediye tarafının müzakere masasına oturmadığını belirtirken,
sürecin doğrudan hukuki aşamaya taşındığını ifade etti. Sendika, arabulucuya başvuru için son güne gelindiğinde belediye yetkililerinin ek süre talep ettiğini açıkladı.
MAAŞLARDAN FEDAKARLIK İSTENİYOR
İddiaya göre Chp'li Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve birlik yönetimi, işçilerden 2026 yılı için fedakârlık istedi. Düşük zam oranı önerildiği, sosyal yardımların ise kaldırılması ya da sembolik seviyeye çekilmesinin talep edildiği öne sürüldü. Bu durum çalışanlar arasında tepkiye yol açtı.
İŞÇILERDE MAĞDURİYET BÜYÜYOR
Birlik çalışanları, artan hayat pahalılığı karşısında maaşlarının eridiğini ve sosyal haklardan mahrum kaldıklarını belirterek “Geçim giderek zorlaşıyor” diyerek sürecin uzamasına tepki gösterdi.
Ek süre içinde taraflar arasında görüşme sağlanamazsa dosyanın önce arabulucuya, ardından da Yüksek Hakem Kurulu’na gitmesi bekleniyor. Kararın bağlayıcı olacağı süreçte gözler şimdi atılacak adımlarda.