beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

Yalova da 11.248 çalışan kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2021 11:56

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede son alınan kararla ilgili açıklama yaptı.

Dede açıklamasında "Ülkemizde COVİD 19’un olumsuz ekonomik etkilerinden korunmak amaçlı hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği desteği uzatıldı. İlimizde bugüne kadar toplamda 2.793 Firma Kısa Çalışma başvurusunda bulunmuş olup 11.248 çalışan kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaktadır.

22/4/2021 tarihli ve 3910 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31/1/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) Covid-19 gerekçesiyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan tüm sektörlerdeki işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi 30/6/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Uzatma 1/4/2021-30/6/2021 tarihlerini kapsamaktadır.

Uzatılan sürede kısa çalışmadan yararlanabilmek için yeni bir uygunluk tespiti yapılmayacaktır.

31/1/2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) işverenleri tarafından kısa çalışma başvurusunda bulunulmuş ve daha önce kısa çalışmadan yararlanan işçiler için, azami olarak uygunluk tespitinde belirlenen çalışılmayan süreler kadar bu haktan yararlanılabilir.

3 aylık uzatma için işverenlerden e-Devlet aracılığıyla yeni bir talep alınmayacaktır.

2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışma uygulamasından yararlanan işyerlerinin gelecek aylara ilişkin fiilen çalıştırılmayacak süreleri ve ödenekten faydalanacak çalışan bilgelerini http://kisacalisma.yalova@iskur.gov.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir.

Yine normal faaliyetine başladığı için uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerimizin de bu durumu http://kisacalisma.yalova@iskur.gov.tr mail olarak bildirmeleri gerekmektedir. Aksi halde yapılacak yersiz ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.

Aynı dönem için hem kısa çalışma ödeneği hem de nakdi ücret desteğinden yararlanılma imkânı bulunmamaktadır. Bu sebeple Nisan ayı için nakdi ücret desteğine başvurmakla birlikte, kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması sebebiyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen işverenlerin nakdi ücret desteği başvurularını iptal etmeleri gerekmektedir" dedi..




Bu haber 231 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI