|
Tweet |
Paşakent maden sahasında “mahsur kalan keçi” ihbarı üzerine sevk edilen ekipler, termal drone ile yaptıkları incelemede boz ayı ile karşılaştı. Yalova’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ilginç bir ihbar, kısa sürede gerçeği ortaya çıkardı. Paşakent maden sahasında çalışan personel tarafından dağlık alanda bir keçinin mahsur kaldığı yönünde yapılan ihbar üzerine arama kurtarma ekipleri alarma geçti.
DRONE HAVALANDI, GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
İhbarın ardından bölgeye 4 arama ve kurtarma personeli ile 1 termal drone sevk edildi. Olay yerinde gerçekleştirilen drone keşif uçuşu sırasında, mahsur kaldığı bildirilen hayvanın keçi değil, boz ayı olduğu termal görüntülerle net şekilde tespit edildi.
AYI MAHSUR DEĞİL, DOĞAL YAŞAMINDA
Ekiplerin yaptığı gözlemde, söz konusu boz ayının herhangi bir şekilde mahsur olmadığı, doğal yaşam alanında serbest şekilde hareket ettiği değerlendirildi. Herhangi bir tehlike ya da acil müdahale gerektiren durumun bulunmadığı belirlendi.
MADEN PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ
Tespitlerin ardından maden sahasında görevli personel bilgilendirilirken, olayla ilgili herhangi bir müdahaleye gerek olmadığı kararlaştırıldı. Arama kurtarma ekipleri, görevlerini tamamladıktan sonra güvenli şekilde merkeze dönüş sağladı.
Yalova’da yaşanan bu olay, doğada yapılan ihbarlarda dikkatli gözlem ve teknolojinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.