|
Tweet |
Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği, Kadın Kooperatifi ziyaretlerine devam ediyor.
KATFA-DER, kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve tanıtılması için başlattıkları ziyaretlerde Bu kez Altınova Altıneller Kooperatifindeydiler.
Yaklaşık 30 kadın katılımcı ile gerçekleşen ziyaret kadınların el emeği organik ürünlere ulaşmasını sağlarken kooperatif ürünlerinden satılmasına olanak sağlıyor.
Kooperatif hakkında bilgiler edinen kadın üyeler taze temiz ve organik ürünlere kolaylıkla ulaşıyorlar.
Kooperatif hakkında ve kuruluş için izledikleri yol hakkında bilgiler veren kooperatif başkanı Yasemin Fazlaca, “kooperatif kurmanın oldukça emek isteyen zaman isteyen bir süreç olduğunu aynı zamanda maddiyatın da gerekli olduğunu vurgularken uzun vadeli planların yapılmasının gerektiğini aksi takdirde kooperatiflerin ömrünün çok fazla olmadığını” belirtti.
Fazlaca “Kadınlar ürettikleri ürünler için gerekli pazarı bulduklarında kendileri için oldukça güzel bir gelire sahip olduklarını söyledi. Kooperatifin aynı zamanda kafesinin de olduğunu söyleyen başkan dileyen herkes kafemize gelip çayını kahvesini içip bir şeyler atıştırabilir istedikleri ürünleri de satın alabilir” dedi.
Dernek faaliyetlerinin düzenli şekilde devam ettiğini söyleyen dernek başkanı Nurten Anıl ise “Elimizden geldiğince kooperatiflerimizin tanıtmak ve kooperatiflerden alışveriş yapmayı yaygınlaştırmak istiyoruz Bu nedenle de bütün kooperatiflerimize sırasıyla destek vermek ve tanıtım yapmak için ziyaretlerimize devam edeceğiz.
Kadınlar emeklerini zamanlarını ortaya koyup bir şeyler üretip ayaklarının üstünde durup ailelerine katkıda bulunuyorlar. Üreten kadınlara destek olmak amacıyla bizler de onların yanında olmak için ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bu ziyaretler esnasında hem kadınlarla bir araya gelip sohbet edip onlardan fikir alışverişi alırken hem de ürettikleri ürünlerden alarak kooperatiflere katkıda bulunmak istiyoruz.
Biliyorsunuz bir çok STK, bir çok kooperatif var hepsi kendi çapında çok iyi işlere imzalar atıyorlar ama bir olmayı birlik olmayı hedef koymak lazım, bir olup birlikte olunduğunda güçlü olunur. İşte kadın gücünü ortaya koyabilmek için başladığımız bu ziyaretlerle bir farkındalık yarattık.
Şimdi çok mutluyuz, artık kooperatifler de birbirlerine destek olmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirip birbiriyle fikir alışverişinde bulunuyorlar Bu da bizi çok mutlu ediyor hepsinin emeklerine sağlık. Kadının güçlenmesi adına çok güzel işlere imzalar atıyorlar”.
Biz KATFA_DER olarak mümkün olduğunca kadın dayanışmasını ön planda tutup ziyaretlerimize devam edeceğiz diyen Nurten Anıl, bizleri çok güzel karşılayan altın eller kooperatifine ve başkanına çok çok teşekkür ederiz tekrar bir arada olmak üzere kendilerine kolaylıklar diliyorum dedi.