beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



İş dünyası desteklenmeye devam edilmeli

Yalova Ticaret ve Sanayi odası başkanı Tahsin Becan “işadamları desteklenmeli” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 31-03-2020 16:43

İş dünyası desteklenmeye devam edilmeli

İş Dünyası COVİD-19 Süresince Desteklenmeye Devam Etmeli…

Becan açıklamasında şu ifadelerde bulundu “YTSO olarak, salgın sürecinde ekonomik olarak istikrarlı bir duruş sergilenmesi adına atılacak her adımın arkasında olduğumuzu ve iş dünyamıza desteklerin daha da artması gerektiğini savunuyoruz. Bu adımların daha da atılması adına üyelerimizin tüm taleplerini değerlendiriyor ve gerçekleşmesi adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üyelerimizden gelen bütün talepleri üst birliğimiz olan TOBB’a iletiyoruz.

Üyelerimiz şundan emin olmalı ki; YTSO olarak önceliğimiz, üyelerimizin ekonomik faaliyetlerini ülke menfaatlerine uygun olarak geliştirmek amacıyla; sorunlarını çözecek ve beklentilerini karşılamaya yönelik hizmet etmektir.

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk tarihten itibaren ekonomi dünyasının da risk altında olduğunun farkındayız. Üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde ülkemiz oda ve borsaları olarak başta üyelerimizin olmak üzere iş dünyasının bu zorlu süreçte karşısındaki riskleri kaldırmayı kendimize hedef koyduk. Bu süreçte bizde YTSO olarak üyelerimizden gelen talepleri ilettik ve birçok gelişme yaşandı.

Kısa Çalışma Ödeneği başladı, işverenlerin çalıştırdığı kişilerin mağdur olmaması adına tüm sektörlerde geçerli olmak üzere ve çalışan sayısına bakılmaksızın çalışanlarının brüt maaşlarının %60 ı devlet tarafından bu ödenek kapsamında ödeniyor.

İş Devam Kredi Desteği yayınlandı, tüm işletmeler için geçerli olan kredi desteği 6 ay anapara ve faiz ödemesiz toplam 36 ay yıllık %7,5 faiz oranı ile kamu bankaları tarafından veriliyor.

Özel bankalar da İşe Devam Kredi Desteği doğrultusunda %9,5 faizli 3 ay ödemesiz 12 Ay vadeli olarak kredi vermeye başladı.

İşletmelerin Çeklerini ödeyebilmeleri için tüm sektörlerde KGF Destekli 3 ay anapara ve faiz ödemesiz Çek Ödeme Destek Kredisi uygulaması başladı.

Ticari alacak sigortası kapsamına orta ölçekli(cirosu 15 milyon TL ye kadar) işletmelerde dahil edildi.

Mart ayı KDV beyannameleri 1 ay ertelendi

Perakende, AVM, Demir Çelik, Otomotiv, Lojistik, Ulaşım Sinema, Tiyatro, Konaklama Yiyecek İçecek, Tekstil, Konfeksiyon, Etkinlik Organizasyon sektörleri için Nisan Mayıs Haziranda ki Muhtasar, KDV, SGK ödemeleri 6 ay ertelendi.

Otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi 30 Haziran 2020 tarihine ertelendi

Üyelerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyorum, üyelerimizden tarafımıza iletilen sorunların çözümü için çalışmalarımıza devam edeceğiz, bu zorlu süreci elbirliği ile aşacağımıza inanıyoruz ve önce insan sağlığı bilinciyle, üyelerimizin iş yerlerinde her türlü tedbiri almalarını önemle rica ediyorum.




Bu haber 250 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI