|
Tweet |
Yalova da tüm kamu ve özel hastanelerinde gece yarısına kadar aşı hizmeti veriliyor.
Ayrıca Yalova Devlet Hastanesi ve Çınarcık Devlet Hastanesinde Sinovac aşısı dışında tercih edenlere Biontech aşısı uygulanmaktadır.
GECE YARISINA KADAR AÇIK
Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray; “aşılama çalışmaları Yalova'daki kamu ve özel hastanelerde gece yarısına kadar devam etmektedir. İftar sonrasında vatandaşlarımız aşılarını yaptırabilirler.
Aşı hakkı tanımlanmış tüm vatandaşlarımızdan randevularını alarak aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Bugüne kadar toplamda 4018 doz Biontech Aşısı, 85.785 doz Sinovac Aşısı uygulanmıştır. Aşılardan sonra herhangi bir ciddi yan etki ile karşılaşılmamıştır. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA’nın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere aşının Covid-19 hastalığına karşı koruyuculuğu oldukça yüksektir.
Yüksek vaka sayılarının önüne geçebilmek için maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum ve mutlaka AŞI yaptırmak gerekmektedir. Aşılama elimizdeki en büyük mücadele aracıdır.
AŞI NOKTALARI KURDUK
Yalova özelinde camiler, pazar yerleri gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaret ettikleri alanlarda da Aşı Uygulama Noktaları kurarak hizmeti vatandaşımıza götürmekteyiz. ” dedi.