Bugun...



HASTANE PERSONELİ İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

Yalova’da işaret dili eğitimi başarıyla tamamlandı.

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2025 17:12

HASTANE PERSONELİ İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

22-28 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yalova Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 120 saatlik İşaret Dili Eğitimi, başarıyla sona erdi. Eğitimi Pınar Ataşer verdi.

 

Hastane Çalışanları Sertifikalarını Aldı

Eğitim programına katılan hastane çalışanları arasında Dr. Öğr. Üyesi Meltem Aydoğdu, Ebe Esra Korkmaz, Hemşire Bahar Seven, Kader Çalı, Sevda Ceylan, Sürekli İşçi Songül Gündüz, Tıbbi Sekreter Meryem Ece Ergül, Yaşlı Bakım Teknikeri Hacer Evin ve Eğitim Hemşiresi Belkıs Kuşçu yer aldı. Katılımcılar, işaret dili eğitiminin teorik ve pratik aşamalarını tamamlayarak sertifikalarını aldı.

 

İşaret Dili ile Etkili İletişim

İşaret dili, işitme engelli bireylerin iletişim kurmasını sağlayan temel araçlardan biri. Eğitim sayesinde hastane personeli, işitme engelli hastalarla daha etkin ve empatik iletişim kurma fırsatı buldu.

 

Toplumsal Farkındalık Artıyor

Yalova’da düzenlenen bu eğitim, hem sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıyor hem de toplumsal farkındalık oluşturuyor. Yetkililer, işaret dili eğitimlerinin devam etmesi ve kapsayıcı hizmet anlayışının güçlendirilmesini hedeflediklerini belirtti.

 

 

 




Bu haber 484 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

YUKARI YUKARI