Bugun...



ÇİFTÇİLERİN TARIM SAYIMI DEVAM EDİYOR

2025 Tarım Sayımı tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2025 13:09

ÇİFTÇİLERİN TARIM SAYIMI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işbirliğiyle başlatılan 2025 Tarım Sayımı tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da devam ediyor. Çalışmaların sonuçları 2026 yılında açıklanacak ve tarım politikalarının belirlenmesinde önemli bir veri kaynağı olacak.

 

Tarım sayımı kapsamında; bitkisel veya hayvansal üretim faaliyetinde bulunan tüm tarımsal işletmeler (hane halkı, hane halkı ortaklığı, şirketler, kooperatifler) kapsama alınacak.

 

VERİ GÜVENLİĞİ VE ÇİFTÇİYE EK YÜKÜMLÜLÜK YOK

Sayımda beyan edilen bilgiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başta olmak üzere; idari kayıtlar, nüfus bilgileri, traktör-biçerdöver tescilleri ve kadastro verileriyle karşılaştırılabilecek modern bir yazılım altyapısıyla işlenecek.
Toplanan veriler yalnızca istatistiki amaçlarla kullanılacak olup; hiçbir şekilde üçüncü kişilerle, idari, adli veya askeri makamlarla paylaşılmayacaktır. Ayrıca sayım sonuçları çiftçilerine vergi gibi herhangi bir ek yükümlülük getirmeyecektir.

 

YALOVA’DA VERİ GİRİŞİ HIZLA SÜRÜYOR

Yalova İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde oluşturulan ofislerde, mesai saatleri içerisinde çiftçileriyle birebir görüşmeler yapılarak sorular yöneltilmekte ve hızlı bir şekilde veri girişi sağlanmaktadır.

 

YALOVA İL TARIM MÜDÜRÜ’NÜN AÇIKLAMASI

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Tarım sayımı, ülkemizin tarımsal yapısını doğru ve güncel verilerle ortaya koymak açısından son derece önemlidir. Bu çalışma sayesinde hem mevcut üretim kapasitemizi göreceğiz hem de gelecek yıllara yönelik politikaları daha sağlıklı temellere oturtabileceğiz. Çiftçilerin bu sürece katılımı büyük önem taşıyor. Toplanan bilgiler kesinlikle gizli tutulacak, hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmayacaktır. Çiftçilerine herhangi bir ek yükümlülük getirmesi söz konusu değildir.

 

Yalova’da tarımın güçlü bir geleceğe sahip olması için tüm üreticilerini en kısa zamanda İl ve İlçe Müdürlüklerine gelerek tarım sayımına katkı sunmaya davet ediyoruz.”




Bu haber 573 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YALOVA Haberleri

YUKARI YUKARI