beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikduzueskorto.com beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



CHP SORDU AK PARTİ CEVAPLADI

Mecliste Ak Parti ve Chp arasında söz düellosu yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2022 15:10

CHP SORDU AK PARTİ CEVAPLADI

Yalova Belediye Meclisi’nin Nisan ayının son oturumunda CHP Grup Başkanvekili Burçin Tangürek ile  Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin karşılıklı açıklamalarda bulundular.
CHP‘li Tangürek’in Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkındaki iddialarına Ak Parti adına başkan yardımcısı Şahin cevap verdi.

HALA KAZMA VURULMADI
Tangürek, “Bir başka konu ise kentsel dönüşüm. Her ne kadar bir bölgede kentsel dönüşümün belli bir seviyeye geldiğini biliyoruz. 2 yıldır bu kentsel dönüşüm konusunda müjde veriyorsunuz. Ha bu ay, ha gelecek ay, kazma vurulacak diyorsunuz; sonuç hala ortada. Kentsel dönüşümün Yalova’da sadece adı var. Başkan Vekili anlaşmalar ‘tamam’ diyor; faaliyet raporunun içinde sunum yazısında hak sahiplerinin yüzde 5’i ile anlaşma yapıldığı belirtiliyor. Toplam anlaşılan arsa alanı ise yüzde 6 olduğu belirtiliyor. Hangi açıklama doğru?” diye sordu.

DOSTÇA UYARIDA BULUNUYORUZ
Kendimizi, işlerin öyle güzel gittiğine inandırmışız ki; bazı şeylerin farkında bile değiliz. Faaliyet Raporu aynı zamanda belediyelerin karneleridir. Bir yıl boyunca yaptığımız veya yapamadığımız işler bu raporda sıralanır ve ona göre de yöneticiler karnelerini alırlar. Biz size muhalefet grubu olarak kırık not verdiğimiz zaman, siz diyeceksiniz ki muhalefet muhalefetliğini yapıyor. O yüzden dostça uyarılarda bulunalım.

Bu gidişle biz size zayıf not veririz ama vatandaş, zamanı geldiğinde, bu görevler bittiğinde asıl oyu sandıkta verir. O yüzden bir an önce hayatın gerçeklerini görmeli ve rüyadan uyanmalıyız. Bu faaliyet raporunun içinde mutlaka iyi çalışmalar var. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
 
‘ÖDEMELER YAPILMAMIŞ
Tangürek, “Faaliyet Raporu’nun içinde Başkan Vekili’nin sunumunun olduğu 2 sayfalık bölümde, bizim dönemimizde başlatılan araç alımlarını, kendi çalışmanız gibi sunmuşsunuz. Açıkçası, açıklamaların eksik olduğu kanaatindeyiz. Borçların tümünü ödediğinizden ve icraları sıfırladığınızdan bahsetmişsiniz. Bütçemiz kadar borcumuz var. Kısa vadede esnafa ödememiz gereken 16 milyon TL borcumuz var. Şirketlere gelecek olursak; Personel A.Ş. ile ilgili raporda ibareyi aynen okuyorum: ‘Yalova Belediyesi’nin ekonomik durumundan ötürü hak ediş ödemelerinin tamamı yapılamadığından, vergi ve SSK ödemeleri yapılamamıştır.’ Siz, kamuoyunda sürekli borcu bitirdik mesajı veriyorsunuz” diye konuştu.

VARSA BAŞARISIZLIĞIMIZ ÜZERİMİZE ALIRIZ
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise Tangürek’in açıklamalarına cevap verdi. Şahin, “Önceden alınan araçları kendiniz almış gibi göstermişsiniz’ dediniz. Marifet iltifata tabiidir. Siz süreci başlattınız, bizler parasını ödedik. Kentsel dönüşüm ile ilgili de şunları söylemek istiyorum; Pandemiden geçtik. 2 yıldır insanoğlunun yaşadığı bir felaket var ortada. Hala etkileri sürüyor.
Bununla ilgili varsa başarısızlığımız; üzerimize alırız. Aziz milletimizin takdirine sunarız. CHP olarak dostça tavsiyelerde bulunuyorsanız, başımızın üstüne. CHP Grubu burada kanun koyucu ya da otoriter bir konumda değildir. Tavsiyelerinizi söylersiniz; biz de açıklamamızı yaparız; günün sonunda da millet kararını verir. Acziyet, beceriksizlik, basiretsizlik gibi şeyler sizin düşünceleriniz. Saygı duyarım.

ZAN ALTINDA BIRAKMAYALIM
CHP Grubu tarafından bir rakam söyleniyor, öngörü söyleniyor biz de grup olarak o rakamları düzeltmeye çalışıyoruz. Her defasında meclisi geren taraf olarak gözükmekten de bıktık. Matematiğin olduğu yerde yorum olmaz.
Buraya çıkan müdürlerimiz, 2021 yılına ait verileri söylüyor. Uzmanlık alanlarını sizlerle paylaşıyorlar. Lütfen kamu çalışanlarını zan altında bırakmayalım. Aldığımız bütçeler konusunda, milletimiz müsterih olsun, yine onlar için kullanacağız.”




Bu haber 159 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI