Chp Yalova il teşkilatı, Yalova Belediye Başkanını, Başkan yardımcısını ve Meclis Üyesini ihraç etme kararı aldı.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan yardımcısı Halit Güleç ve Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli’nin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.
CHP İl Başkanı Bahar Doğan, CHP’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak parti içi sorunların parti içinde tartışılması gerektiğini bu konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmayı uygun bulmadığını söyledi.
3 Temmuz Salı günü toplanan CHP il yönetimi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan yardımcısı Halit Güleç, Meclis üyesi Adil Ürekli’nin CHP Grup kararlarına uymadığı, grup toplantılarına katılmadığı ve Ak Partili siyasetçilerin Facebook’ta yaptığı paylaşımları beğendiği gerekçeleriyle tedbirli olarak ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk ettiği öğrenildi.
İl Disiplin Kurulu alacağı kararı CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edecek. CHP YDK yaptığı toplantı sonrasında kararı ya red edecek yada onaylayacak.
Yalova Belediye Meclisi CHP grubu, seçimin ardından grup toplantılarını belediyede yapıyordu. Ancak CHP Yalova İl Teşkilatı aldığı kararla bu toplantıları son 2.5 yıldır CHP İl Binasında yapmaya başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve CHP Yalova Belediye Meclisi Üyesi Adil Ürekli'nin bu toplantılara katılmadığı öne sürüldü.
CHP Grubu imarla ilgili konuların görüşüldüğü toplantıları ise belediyede yapmayı sürdürdü. Salman, Güleç ve Ürekli, belediyedeki imar konularının görüşüldüğü toplantılara katılırken CHP Teşkilatı bunu yeterli bulmayarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve CHP Yalova Belediye Meclisi Üyesi Adil Ürekli'yi CHP İl Disiplin Kurulu'na sevk etti.
Bu haber 201 defa okunmuştur.