|
Tweet |
CHP Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya ve CHP Yalova İl başkanı Nur Koçak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, Armutlu ilçesinde bulunan İhlas Tatil köyünde bir dairede 52 seçmenin ikamet ettiği tespit edildiğini iddia etti.
Armutlu ilçesinde taşıma oylarla, 31 Mart Mahalli Seçimleri’nde rakip partiler tarafından oy kullandırılacağı iddiasında bulunan CHP Armutlu Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya “Armutlu ilçesinin seçmen sayısında, 987 kişilik artış oldu. 6160 nüfusu olan ilçemizde şu anda seçmen sayısı 5205’e yükselmiş durumda. Bununla beraber bir adreste ikamet eden kişi sayısını ise 52 olarak belirledik.' dedi.
Çetinkaya,'Karşıyaka Mahallesi Zafer Caddesi L Blok D/ 2 no 205 daire İhlas tatil köyü çıktı. İhlas Tatil köyü İşletme Müdürüne bu durumu sordum. Bu dairede kalanların hepsinin işletmede çalıştıklarını söyledi. Bir daireye nasıl 52 kişi sığar anlamadım. Tatil köyü müdürünün, 'çalışanımız' dediği kişilerin SSK kayıtlarını da inceleyeceğim. Armutlu halkının kutsal olan seçme hakkını kimseye yedirtmeyiz" dedi
CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak’ta yaptığı açıklamasında “Yalova içinde bu tür skandal boyutlu seçmen yazılımları yapılıyorsa bu bütün ülke genelinde yapılması pek ala mümkündür. Hem seçimleri biz kazanıyoruz diyeceksiniz hem de bu yollara tevessül edeceksiniz? Hangisi? Bu yol kaybetme riskini göze almak istemeyenlerin başvuracağı bir yöntemdir. Boşuna mı Beştepe’de muhtarlara sürekli davetler veriliyor dersiniz? İsmi üzerinde Adalet olanların seçimlerin daha adil geçmesi için çalışır olması lazım değil midir? Halkımız bu tür çirkinliklerin yapılmasına asla müsaade etmeyecektir. Seçimlere şaibe katmış bir Armutlu İlçemiz olmaması için ve adil bir seçim geçirebilmemiz için bu skandal seçmen yazılımının mutlaka ortaya çıkarılması gerekmektedir.”dedi
Koçak, açıklamasında "Artık 17 senedir ülkemizi nasıl yönettiklerini görüyoruz. Güzelim ülkemiz buna layık olmamalıdır. Fabrikalarımızın özellikle Milli çıkarlarımızın korunması açısından savunma sanayini içine alan tesislerin devlet eliyle işletilmesi gerekirken yandaş üzerinden başka ülkeye satılmasını izah etmeleri mümkün değildir. Ülkemiz şamar oğlanına döndürülmüştür. Ulusal davalarımız tehdit altındadır. Hiçbir ülke başkanı, ülkemizi ekonomik yaptırımla tehdit noktasına getiremez. Bu durumu kabul edemeyiz.
Kıbrıs Barış harekatı sonrasında olsun, Afyon’da haşhaş yetiştirme karalılığında olsun Ülke onurunu zamanın partimiz yöneticilerinin nasıl koruduklarını bu millet unutmamıştır.
Ülkemizde tekrar onurlu ve güvenli bir siyasetin oluşturulması için çalışmak durumundayız. Bu siyasetin oluşması Milletimizin ittifak içerisinde Yerel Seçimlerin kazanılmasıyla başarılacaktır” diye konuştu