Bugun...



8 MART İÇİN KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİLER

Yalova siyaseti ve Stk'ları 8 mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle kutlama mesajları yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2019 10:56

8 MART İÇİN  KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİLER

 
Valimiz Muammer Erol’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı 
 
 
 
Kadınlarımız toplumumuzun en önemli yapı taşı olan ailede, annelik görevinin yanı sıra toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlenmektedir. Hızlı değişimle birlikte toplumsal yaşamın her alanında varlıkları ile bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan kadınlarımız her zaman milletimizin öncü kesimidirler.
 
Tarih boyunca İstiklal mücadelelerimizde daima en ön safta yer alan kadınlarımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından seçme ve seçilme hakkının tanınması ile birlikte toplumda hak ettiği değeri almıştır.
 
Ülkemiz son dönemde; kız çocuklarının okullaşması, kadın okur-yazarlığı, istihdama katılım, sağlık hizmetlerinden yararlanma oranlarındaki artışlar gibi birçok alanda kazanımların topluma yansıması ile beraber kadın erkek fırsat eşitliği alanında önemli mesafeler kat edilmiştir. Kadınlarımızın eğitim, sağlık, istihdam ve karar alma mekanizmalarına katılımıyla kaynaklara ve fırsatlara eşit olarak erişimi sağlandığında, toplum barış, refah ve esenlik içinde olacaktır. Ayrıca aile kurumunun en önemli unsuru olan kadınlarımız sayesinde, güçlü aile bağları, aile bireylerinin birbirine gösterdiği sevgi, saygı ve anlayış toplumumuzda hakim olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kıymetli anneleri, değerli eşleri ve Yalovalı kadınlarımız başta olmak üzere, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.


YALOVA MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ÖZEL’İN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJ

8 Mart, 1857 yılında Amerikalı tekstil işçisi kadınların insanca yaşam ve sendikalaşma hakkı istemiyle giriştikleri mücadele sonucunda demokratik haklara ve özgürlüklere kavuştukları gündür. 8 Mart; emekçi kadınların ürünü ve emekçi kadınların birliğinin, dayanışmasının, mücadelesinin günüdür.

Kadının adının var olmaya başladığı 8 Mart tarihi, 1975 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya kadınlar Günü” olarak kabul edilmiştir. 8 Mart ülkemizde ve bütün dünyada “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde, Kadın hakları alanındaki gelişmeler Kurtuluş savaşında erkeğin yanında cephede yer alarak toplumsal yaşamda var olduğunu ispatlayan kadınlarımız için Atatürk’ün sosyal ve siyasi yaşama yönelik gerçekleştirdiği reformlarla olmuştur.

1930 yılında kadınlara belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır. 1933 yılında Köy Kanununda yapılan değişikliklerle kadınlara köyde muhtar ve ihtiyar kuruluna seçme ve seçilme hakkı verildi. Genel seçimlerde ilk defa 1935 yılında 18 kadın milletvekili TBMM’de milletvekili olarak görev aldı. Anayasa, yeni hazırlanan Medeni Kanun, Seçim yasaları sayesinde Türk kadını sosyal ve siyasi haklar bakımından hukuki haklarını kazanmıştır. 1934 yılında, dünya genelinde kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakkının bulunduğu ülke sayısı 28 olduğu düşünülürse Cumhuriyet devrimlerinin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Türkiye’de kadınların seçme-seçilme hakkına pek çok Avrupa ülkesinden önce kavuşması ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için gurur kaynağıdır.

Ancak “kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyenler tarafından yönetilen ülkemizde kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri, kadın işsizliği gibi sorunlar artarak devam etmektedir.

Bizim mücadelemiz kadının ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının şiddete, ayrımcılığa uğramadığı, kadın emeğinin yok sayılmadığı, kadının çalışma yaşamının, sosyal ve siyasal yaşamın dışına itilmediği özgür bir Türkiye içindir. 

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kalktığı, kadının ayrımcılığa, şiddete maruz kalmadığı, kız çocuklarımızın erken yaşta evlendirilmedikleri bir dünyada yaşama umudu ve dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nü kutluyor, bu 8 Martın baharın müjdecisi olacağı inancımla tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.


BAŞKAN SALMAN “KADINLARIMIZIN MÜCADELESİNDE HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Çağdaş Türkiye’nin simgesi, Cumhuriyetin en büyük teminatının gençlerimiz ve kadınlarımız olduğunu belirten Başkan Salman, mesajına şöyle devam etti; “Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır.

Kurtuluş Savaşı mücadelemizde ön safta yer almış, vatanın kurtuluşunda cephedeki Mehmetçiğimizi cephe gerisinde destekleyerek inanılmaz bir mücadele vermiş ve ülkemizin kurtuluşunda önemli rol almışlardır. Kadınlar, sadece bir anne değil; doktor, mühendis, öğretmen gibi meslekler başta olmak üzere çalışma yaşamı içinde yer alarak ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük katkıları vardır. Kadınlarımız, toplumsal yaşamımızın ayrılmaz parçası, üretimin etkin öğesidir. Dolayısıyla kadınların olmadığı bir dünya da, gelecek de düşünülemez. ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği devrimlerle Türk kadının layık olduğu haklara kavuşmasını sağlamıştır. Çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda önemli rollerde yer almıştır. Ayrıca günümüzde ise kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız. İnsan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanması, kadın ve erkeğe verilen hakları, yüklenen sorumlulukları adil bir biçimde dağıtmalıyız.

Bizler özgür kadınların, özgür toplumlar oluşturacağına olan inançla kadınlarımızın mücadelesinde her zaman yanlarında olduk, omuz verdik ve onların bu mücadelesinin sesi olmaya, sözü olmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum”
 
YTSO Yönetimi, Kadın Girişimciler Kurulu ve Oda Personelinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.
 
 
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Engin,  Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Demiryürek ve Hakan Gençer, Meclis Üyesi Serhat Turan ile Genel Sekreter Taner Eriş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Kadın Girişimciler Kurulu ve YTSO kadın personeli ile kahvaltıda buluştu.
 
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan yaptığı konuşmada, "Girişimcilik ruhunu mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmamız, kadın girişimcilerimizin ticari hayatta daha fazla yer almasını sağlamamız gerekiyor. Ülkemizdeki kadın girişimcilerin artması, girişimcilik kültürün geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması açısından büyük önem taşımaktadır. Kurulumuzun bu alanda önemli çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Bizim insanımızın girişimci ruhu çok yüksek. Yeter ki hedeflerimizi her zaman büyük tutalım. El ele verdiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel yok. Yeter ki bir olalım ortak akılla hareket edelim. Bu vesile ile icra komitesine seçilen üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.
 
Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını da belirten YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikardır. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır. Yalova iş dünyası adına her platformda söylediğim gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş aleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle mesaj yayımlayan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, toplumların şekillenmesinde ve kalkınmasında kadınların emeğinin ve katkısının büyük olduğunu söyledi.
Kadın haklarının hatırlanması ve sorunların çözümlenmesi noktasında dünya çapında bir farkındalık oluşturan bugünün önemi büyüktür. Aile müessesesinin temel taşı, değerlerimizin en önemli temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek tüm insanlığın mesuliyetindedir. Bu nedenle kadınlarımıza sunduğumuz fırsatlar, toplum olarak güçlü olacağımızın göstergesidir.

Türk kadını; analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz geleneksel ve köklü kültürümüzün gereği müstesna bir yere sahip olup, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde şefkat, merhamet ve fedakârlık timsali olmuştur.
Milli mücadeleden 15 Temmuz’a uzanan yolda Türk kadını ülkesine sahip çıkmış, çocuklarının ve vatanının geleceği için her türlü tehlikeye göğüs germiş ve hainlere gereken cevabı vermesini bilmiştir. Medeniyetimizden, milli, manevi ve kültürel değerlerimizden aldığı güçle, bu necip millet, başının tacı kadınlarına gereken değeri vermiştir. Kadının sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi ve kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin ortadan kaldırılması, aynı zamanda beşeri değerlerimizin ve kadına saygı üzerine kurulmuş kültürümüzün emrettiği bir zorunluluktur. 
Toplumun gelişmesinin, huzur ve refah düzeyinin artmasının; kadının sahip olduğu doğal yeteneklerinden toplumun istifade etmesiyle mümkün olabileceğinin bilinciyle çalışmalarımızı, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi buna göre şekillendirmenin gayreti içindeyiz. 
“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olarak, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle değerlerimizin temsilciliğini her daim üstlenen; tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima ön safta yer alan; ülkemizin bekası için şehit olan kadınlarımızı rahmetle ve şükranla yâd ediyor; şehitlerimizin eşlerine, analarına, yavrularına sabırlar temenni ediyorum.
Birliğin, beraberliğin, sevginin ve özverinin simgesi olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu günler dilerim.
Ali TOSUN
İl Millî Eğitim Müdürü

8 MART DİRENME GÜNÜDÜR!
F. Jülide Keskin Vatan Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı
Kadın emekçidir. Tarlada emekçidir, fabrikada emekçidir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, kapitalist sistemin dayattığı gibi çiçek alınıp verildiği bir gün değildir. Bu günün anlamı olarak farkındalık yaratmak, bilinç uyandırmak amaçlanmalıdır.
Günümüz Türkiye’sinde kadın sosyal ve çalışma hayatından soyutlanarak eve kapatılan çocuk yetiştiren bir konuma getirilmeye çalışılıyor.

Ne yazık ki kadınlarda bu duruma kabuk göstererek kendi haklarını kullanmıyorlar.
Vatan Partisi’nin Milli Hükümet Programının 64. maddesi; “Milli Hükümet erkek ve kadın arasındaki yasal ve fiili eşitsizliği, kadıncı karşı ayrımcılığı, her tür şiddeti ve cinsel tacizi bütün temelleriyle ortadan kaldırmak için toplumun her kesiminde seferberlik yürütecektir. Kadının toplum hayatında ve üretimde yer almasını ve gelişimini engelleyen ortaçağ kurumlarını ve ilişkileri tasfiye edilecek kadına iş ve kazanç olanağı sağlanacaktır. Kadının ekonomik girişimciliği özendirilecektir.

Eğitimde ve kitle iletişim araçlarında kadını aşağılayan küçük düşürülen, gerileten, anlayış ve yayınlara izin verilmeyecektir.”
Cumhuriyet Türkiye’si ve Kemalist devrimler biz kadınları her alanda erkeklerde eşitlemiştir. Çağdaş ahlakın kalesi cumhuriyettir. Çünkü cumhuriyet, kadının insanlığını keşfetmektir. İnsan kavramı erkeğin tekelinde değildir. İnsan varsa kadın vardır. Kadın yoksa ya da aşağılanıyorsa insanlıkta yoktur. Kadının kendi değerinin bilincine ulaşması koşullarını yaratmak, cumhuriyetin işi olmuştur.
Mafya – Tarikat rejimiyle emekçi kadınların sorunları çözülemez. Bu bilinçle kadınlar cumhuriyet kadını olma yolunda kendi haklarına sahip çıkmalı ve haklarını daha ileriye taşımalıdır.

Cumhuriyet kadındır, kadın cumhuriyettir. Mecliste, yerel yönetimlerde, bilimde, sanatta kadın hep vardır, var olacaktır.
Siyasette kadın parti listelerinde süs olmamalıdır.
Siyasal partilerde, demokratik kitle örgütlerinde, sendikalarda yer almalı örgütlü çalışmayla hakları için direnmelidir.

Emperyalizme karşı verdiğimiz vatan savaşının başarıya ulaşması, gerici ve bölücü terör örgütleriyle mücadele ve ekonomik krizden çıkış kadının gücüyle olacaktır.
Emekçi kadınlar ayağa kalkın, çoğalın, direnin layık olduğumuz kudrete erişmenin formülü budur.

Yalova’nın tek kadın Belediye Başkan Adayı olmanın gururu ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutlar, saygılar sunarım.
 




Bu haber 38 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI