" İŞKUR’un Engelli ve Eski Hükümlülerin istihdamı başvuru sürecinin başladığı belirtildi."
İŞKUR’DAN HİBE DESTEKLERİ DUYURUSU
Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede tarafından yapılan açıklamada, İŞKUR’un Engelli ve Eski Hükümlülerin istihdamına yönelik 2020/1. Dönemine İlişkin destek proje başvuru sürecinin başladığı belirtildi.
Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği belirtilerek, Hibe destekleri ile Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olunması hedefleniyor dedi.
İŞKUR internet sitesinde başvuru detayları yer alan proje çağrısına; Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler başvuru yapabiliyor.
İl Müdürü Dede; engellilerimizin istihdamını temel hedef olarak belirleyen Kurumumuz altı aylık periyotlar dâhilinde hibe çağrısına çıkmaktadır. İl Müdürlüğü olarak temennimiz ilimizde örnek projelerin hayat bulması, bu amaçla başvuru şartları tutan engellilerimize mentörlük desteği verileceğini belirterek hazırlanan projelerin 18 Aralık 2019 tarihine kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir dedi.
Bu haber 136 defa okunmuştur.