Bugun...



İYİ PARTİ ADAYI USTA CHP ADAYI ÇIRAK

İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ "Sahil yolunu biz yaptık" iddiasında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2019 14:29

İYİ PARTİ ADAYI USTA CHP ADAYI ÇIRAK

31 MART ÇİFTLİKKÖY’ÜN ZAFERİ OLACAK

İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın kendisini hedef alan sözlerine cevap verdi. Dağ, “31 Mart Çiftlikköy ilçesinin zaferi olacak” dedi.

İyi Parti Çiftlikköy Belediye başkan adayı Metin Dağ basın toplantısında Chp adayı Nedim Güler hakkında konuşurken ve sorulara cevap verirken ismini anmadan Çırak diye hitap etti.

Ustasına Bu Lafı Söyler Mi?
Vaatlerini ve Ak Parti ve Chp adayının iddialarına ve söylemelerine cevap verdi.
Ak Parti Belediye başkanının "Çapsız" Chp adayının da " Al birini vur birine " suçlamalarına 31 Mart akşamı Çiftlikköylüler cevabını verecek. İnsan ustasına bunu söyler mi, ustasına bunu yapar mı? dedi.

Dağ "Asbestli borulardan su içerdiyse Devlet yetkilileri, Kurumları neredeydi, görevlerini neden yapmadılar? Ben yanlış bir şey yapmadım, her zaman hesap vermeye hazırım.

Ayrıca Sahil yolunu biz yaptık, bunu Allah da biliyor, sizlerde biliyorsunuz. 1999 yılında vatandaş sahili işgal etmişti, biz daha sonra Ankaralılar sitesine kadar biz açtık" dedi.

Ayrıca ben yeniden başkan seçilirsem kimseyi işten çıkartmayacağım, kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Hiç işe gelmeyen, Bankamatik çalışanlara gerekeni yapacağım" dedi.

İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ Seyri Marmara tesislerinde basınla buluştu. İYİ Parti il yöneticilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda söz alan Dağ geçtiğimiz günlerde kendisini hedef alarak, “Çapı yetmedi” diyen AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Ali Murat Silpagar’a cevap verdi. Dağ, “Ben birileri gibi İstanbul’dan ithal aday olarak ilçeye gelmedim. Ben 40 yıldır Çiftlikköy ilçesinde yaşıyorum. Biz çapımızın nelere yettiğini yapılan hizmetlerle, Türkiye’nin borçsuz tek belediyesi olarak belediyeyi devretmemizle ortaya koyduk. Ali Murat Silpagar da borçsuz devraldığı belediyeyi 100 milyonun üzerinde borç batağına sürükleyerek. İlçeye 5 yıldır çektirdiği eziyetle, Belediyeye ait 62 arsayı satarak çapını gösterdi” dedi.

“Halkı kandırdı
Yerel seçimdeki vaatleri üzerinden de Silpagar’ı eleştiri yağmuruna tutan Dağ, “2014 yılındaki seçimde halkın önüne çıktı ve ‘iktidar nimetlerini Çiftlikköy ilçesine getireceğim’ dedi. Aradan geçen 5 yılda ilçeye ne yatırım yapıldı. Vaat ettiği hangi projeyi hayata geçirdi. Övündüğü tek şey var o da belediyenin önüne yapılan köprülü kavşak. O yatırım da belediyenin değil Karayollarının yatırımıdır. Bu köprülü kavşakla Çiftliköy’ü iki yakaya ayırdı. Tellerle İlçeyi ikiye böldüler. Biz zamanında buna karşı çıktık. İlçeyi böldürmedik. Köprülü kavşağın ilçemiz esnafına ve halkına olumsuzluklarını anlattık ve bat-çık yapmayı önerdik. Hem de kendi imkanlarımızla yapalım dedik. Ama bize engel oldular. Bunlar halkı kandırmaktan başka, boş vaatler üretmekten başka bir şey yapmadılar. Ama halkımız artık bu boş vaatlere inanmıyor” diye konuştu.

“İller Bankası olmasa maaş veremezler
Çiftlikköy Belediyesinin 5 senede geldiği noktanın aşikar olduğunu belirten Dağ, “Bu zihniyet 5 yılda belediyeyi borç batağına sürükledi. 5 yıl daha belediye yönetimi bunlarda olursa neler yaşanacağını hayal bile etmek istemiyorum. Buradan iddiayla söylüyorum ki İller Bankasından gelen pay olmasa Çiftlikköy Belediyesi personeline maaş ödeyemez duruma gelir” dedi.

“Yalova’yı eleştirenler Çiftlikköy’e de baksın
Konuşmasının bir bölümünde AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’a da yüklenen Metin Dağ, “AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar her seferinde Yalova Belediyesi’ni eleştiriyor. Borçlarından bahsediyor. Ben buradan il başkanına sesleniyorum. Borç konusunda bu denli duyarlıysan Çiftlikköy Belediye’sine de bir bak. Belediyenin 100 milyonun üzerinde borcu var. Bunu da eleştirin. Arsa satışlarına da birkaç söz söyleyin. Sadece Yalova Belediyesini borçlar üzerinden eleştirip Çiftlikköy Belediyesinin içine sürüklendiği borç batağını görmezden gelmeyin” diye konuştu.

“İlçeye üniversite kazandıracağım
Çiftlikköy’ün yıllardır süren üniversite hasretinin kendi yönetimleri esnasında sona ereceğini de dile getiren Dağ, “Göreve geldiğimizde ilk adım atacağımız konulardan birisi de üniversite konusudur. Bu konuda üniversite ile oturup ilçemize uygun bir Meslek Yüksek Okulu konusunda anlaşmayı sağlayacağız. Mevcut belediye binasını üniversiteye tahsis edecek ve gecikmeden MYO’nun ilçemizde hizmete girmesini sağlayacağım” şeklinde konuştu.

“Kimse işten çıkartılmayacak
Belediyeyi devraldığında kendisinin personel çıkartıp çıkartmayacağının da sorulduğunu vurgulayan Dağ, “Hiçbir personel belediyeden çıkartılmayacak. Ben bugüne kadar kimsenin ekmeği ile oynamadım. Bundan sonra da oynamam. Elbette bu kategoriye bankamatik personeller dahil değil. Ben çalışan emek harcayan personellere dokunmayacağım ama çalışmadan belediyeden maaş alan o bankamatik personelleri de belediyede tutmayacağım. Halkımın vergilerini kimseye peşkeş çektirmem” diye konuştu.

“Allah yolunu açık etsin
CHP Çiftlikköy Belediye Başkanı Nedim Güler’in, “Al birini vur ötekine” sözlerine de cevap veren Dağ, “Nedim sevdiğim bir kardeşimdir. Ben onun siyasette ki ustasıyım o benim çırağım. Eğer o Çırak bana çıkıp ta böyle bir söz söylediyse ben ona başka bir şey söylemem. Allah yolunu açık etsin” dedi.

Vaatlerini açıkladı 

 

Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti, ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız" 

Sosyal yardımlara devam edeceğiz. Bizler sağ elle verileni sol elden gizlemeyi emreden kültürden geliyoruz. Yardımları yaparken kameralarla gitmeyeceğiz, hiçbir ihtiyaç sahibini rencide ettirmeyeceğiz. Ayrıca, hem onların çocuklarının sağlığı ve eğitimi ile ilgilenip, hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacağız.

Çarpık kentleşmeye ve ranta dayalı imar uygulamalarına asla izin vermeyeceğiz. 

Sporun tüm çeşitlerinin destekleneceği bir yapının kurulmasını sağlayacağız.

Ayrıcalıklı davranmayacağız.

"Ben yaptım oldu" diyen yönetim anlayışı değişecek. İnsanlara saygılı bir yönetim anlayışı gelecek. 

Organize sanayii destekleyeceğiz.

Hesap vermek, belediyemizin olmazsa olmazıdır. Beş yıl öncesine kadar olduğu gibi 31 Mart 2019 tarihinden itibaren de Allah’ ın izniyle bütün kapılarımız vatandaşlarımıza sonuna kadar açık olacak.

Atatürk Parkı ve Sahil Dolgu projelerimiz 5 yıl ara verdiğimiz için hayata geçiremediğimiz projelerdir. Bu projelerimizi halkımızın teveccüh göstererek bizi seçmesi halinde gerçekleştireceğiz.

10.Çiftlikköy’ümüz ülkemizin her tarafından göç almış farklı kültürlere sahip insanların bir araya geldiği ve uzun yıllardır bir arada yaşadığı yerdir. 6500 metre kare alana sahip Mokamp bölgesini sosyal tesislerle destekli ( kafe, piknik alanı gibi) insanlarımızın yöresel ürünlerini her gün satabilecekleri tanıtabilecekleri modern/turistik pazar yeri haline getirerek halkımızın hizmetine sunacağız.
11. 10 dönüm alana sahip Etibank tesislerini içinde kapalı/açık yüzme havuzu, seminer salonu vb sosyal hizmetleri halkımıza sunacak çok amaçlı tesis haline getireceğiz.
12. İhlas evleri altında, içinde kır düğün salonu, sosyal tesisler, çocuk parkı vb. aktiviteleri kapsayan çok amaçlı sosyal tesisler yapılacaktır.
13.Halk eğitim müdürlüğü ile koordine ederek, özellikle ev hanımlarımıza iş istihdamı yaratmak maksadıyla uygun kurslar açacak ve buradan belge alan ev hanımlarımıza iş istihdamı yaratacağız.
14.Yaklaşık 5 kilometre sahil bandımız, halkımızın en verimli şekilde kullanmasına imkan verecek şekilde yeniden düzenlenecek ve özellikle sahil kesiminde bulunan giriş katı dairelerin, öncelikle halkımızın görüşü ve onayı alınarak ve teşvik edilerek ticarethaneye dönüştürülmesi, bu şekilde sahilimizde kafe, restoran, alışveriş dükkanları açılmasına imkan sağlanacaktır.
15. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ile Sahil Yolunu, Çiftlik Mahallesi ile Siteler Mahallesini birbirine bağlayan alt geçit veya ışıklı kavşak mutlaka yapılacaktır. Bu bağlantılara, halkımızın ulaşım rahatlığı için son derece önem vereceğiz. Olmazsa olmaz projelerimizdendir.
16. Çiftlikköy Belediye sınırları  içindeki bütün yan yollarımızı en etkin şeklide kullanılabilir hale getirerek halkımızın hizmetine sunacağız.
17. İlçemizin deprem bölgesinde olması münasebetiyle, ilçemizde afetle mücadele konusunda, sivil toplum örgütleri ile en etkin şekilde işbirliğine gidilecektir. İlçemizde bütün mahallelerde arama-kurtarma amaçlı, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ekipmanlar sağlanacak, bu ekipler için eğitim ve tatbikat alanı sağlanacaktır. Afet Toplanma Bölgeleri günün koşullarına uygun olarak düzenlenecek ve çoğaltılacaktır.
18.Yaşar Okuyan Parkı yeniden düzenlenecek, buradan hastaneye araçla ve yaya geçiş için günümüz koşullarına uygun köprü yapılacaktır.
19.Balaban deresi, Kazimiye’den, Devlet karayoluna kadar yeşillendirilerek , ışıklandırılacak ve halkımızın hizmetine sunulacaktır.
20.Sokak hayvanları için yeniden, ihtiyaca uygun büyüklük ve donanıma sahip    barınak yapılacak, bakımları duyarlı insanların inisiyatiflerime bırakılmayacak şekilde ilçemize yakışır önlemler alınacaktır.
21.Mevcut belediye hizmet binasının üniversiteye devri ve yeni bir belediye hizmet binasının yapılması için çalışma başlatılacaktır.
22.Çiftlikköy halkımızın istifadesine imkan sağlamak maksadıyla günün koşullarına uygun, sahilde balıkçı barınağı yapılacak ve vatandaşlarımız amatör balıkçılığa özendirilecektir.
23.Plansız, denetimsiz şekilde yapılan ve halen tamamlanamayan asfalt çalışmaları en kısa zamanda standartlarına uygun şekilde tamamlanacak ve yapılmayan su kanalları yapılarak halkımızın toplanan su birikintileri ve çamurdan kurtarılması sağlanacaktır.
24.Her mahalle muhtarlık binalarının yanına ek yapı olarak hizmet masaları oluşturarak vatandaşlarımızın vergi. Harç ve benzeri ödemelerini kart ile yapmalarına imkan sağlayacağız.
25.Mobil belediyecilik uygulaması ile, yaşlı, fiziksel engelli vatandaşlarımızın ayağına giderek dilek ve önerilerini yazılı alıp meclise sunmak, ayrıca vergi harç ve benzeri ödemelerini kapıda kredi kartı ile yapmalarına imkan sağlayacağız.
26.Her ay düzenli olarak bir mahallede mahalle toplantısı yapacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını bizzat yanlarına da giderek dinleyeceğiz ve çözümler üreteceğiz.
27.İlçemizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarının, ilçe halkına iş istihdamı sağlayan her türlü projeleri hassasiyetle incelenerek, halkımızın da onayı alınarak hayata geçirilmesi hususunda belediyemizce her türlü destek sağlanacaktır.



 



Bu haber 41 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
2 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 21/04/2024 Galatasaray - Pendikspor Pendikspor ligde deplasmandaki son 10 maçında hiç kazanamadı  Galatasaray yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
YAZARLAR
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI