Bugun...



Çakma profesör Fetöcü Osman Karakaya ceza aldı

Yalova Üniversitesinden alanı dışında profesörlük alan kalp doktoru Osman Karakaya hapis cezası aldı.

facebook-paylas
Tarih: 11-11-2019 17:42

Çakma profesör Fetöcü Osman Karakaya ceza aldı


FETÖ'nün yurtdışı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kosova'dan Türkiye'ye getirilen Osman Karakaya 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

SUÇLAMALARI RED ETTİ
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Osman Karakaya katıldı.

Tutuklu sanık Osman Karakaya ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini kaydederek, yargılama dosyasında delil olmadığını ve kendilerine yaşatılanın "uluslararası adam kaçırma" suçu olduğunu savundu. Karakaya, "Bizimle ilgili sınır dışı süreci yaşanmamıştır. Biz özel bir uçakla pasaportsuz ve biletsiz getirildik. 20 aydır tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, MİT'in FETÖ'nün Balkan yapılanmasına yönelik Kosova'da düzenlediği operasyonda yakalayarak Türkiye'ye getirdiği 6 kişi hakkında, ''silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak'' ve ''uluslararası casusluk'' suçlarından dava açılmıştı. 
Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıkların bu suçlardan 16 yıl 6 aydan 28 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. 
 
 YALOVA ÜNİVERSİTESİ
Osman Karakaya'nın, İstanbul Sadi Konuk Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde doçent olarak çalıştığı sırada, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden ‘profesör’lük aldığı ortaya çıktı. 'Prof.' olduktan sonra aynı hastanede tekrar görev alan Karakaya, sonrasında da Adli Tıp Kurumu'nda göreve geldi. Karakaya'nın, kendi alanı tıp olmasına rağmen profesörlüğünü sosyal hizmetlerden alması dikkat çekti.

Kosova’da MIT tarafından yapılan operasyon sonucunda Türkiye'ye getirilerek sorgulanan 6 FETÖ'cüden birinin Yalova Üniversitesi ile bağlantıları belirlendi.Tıp alanında uzman olan Osman Karakaya Türkiye'ye getirildikten sonra yapılan incelemede Yalova Üniversitesi gündeme gelmişti.

Yalova da görülen FETÖ davası iddianamesinin 3. bölümünde bir şüpheli iddianamesinde,"Osman Karakaya'nın cemaatin tavsiyesi ile atandığı ve usulsüz olarak Prof. Yapılarak, yine usulsüz olarak üniversite yönetimine getirildiği iddia edilmişti.
 
SOSYAL HİZMETLERDEN PROF OLMUŞTU
Yakalanan ve aslen Kardiyolog olan Osman Karakaya,  Yalova Üniversitesi Soyal Hizmetler Bölümünden aldığı profesörlük unvanı  sayesinde birden bire makamlara zıplamaya başlamış.

6 FETÖ’cüyü, sorgulayan  özel bir ekip Ergenekon sürecinde örgüt lehine raporlar düzenlediği belirlenen Osman Karakaya’nın, Adli Tıp’a yükselişi ile ilgili şok bir detaya ulaşıldı. Tıp alanında uzman olan Karakaya’nın, profesörlük ünvanını Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden aldığı ortaya çıkmıştı.

YALOVA'daki FETÖ DAVASINDA DA ADI GEÇMİŞ
Yalova Üniversitesi FETÖ iddianamesinin 3. bölümünde ise; 2016/5563 Soruşturma dosya şüphelisi Tuncay GÜLOĞLU’nun Mehmet Niyazi Eruslu hakkındaki beyanında; Sosyal Hizmet Bölümüne Doçent Doktor Osman KARAKAYA’ nın kardiyolog olmasına rağmen usulsüz olarak cemaatin etkisi ile atandığını bildiğini. 21.10.2014 tarihinde bu yapıdan olduğunu düşündüğü Prof. Doktor Osman KARAKAYA’ nın usulsüz Fakülte yönetim kurulu üyeliği yaptığına dair dekanlık makamına şikayet dilekçesinin olduğunu, 2012 yılından sonra yapılan bir çok usulsüzlük ve kayırmalardan dolayı Rektöre karşı mücadele etmeye başladığını beyan etmişti..
 
 
 




Bu haber 87 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI