Bugun...



YALOVA DA ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN OÇEM AÇILIYOR

Yalova Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) Binası inşaatı sona yaklaştı.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2019 13:47

YALOVA DA ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN OÇEM AÇILIYOR



Yalova Milli Eğitim Müdürlugu tarafında İsmetpasa mahallesinde yapımı planlanan ve ihaleye çıkan 40.000.000 TL sözleşme bedelli Yalova Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) Binası inşaatı sona yaklaştı.

OÇEM binası inşaatını Ak Parti Yalova il başkanı Muglim Bağatar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, basın mensuplarına gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında İsmetpasa Mahallesi'nde yapımı planlanan 40 milyon TL bedelli Yalova Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) binasında sona yaklaşıldı.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, OÇEM binası hakkında basın mensuplarına gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

OÇEM binası 8 blok 14 bin 250 m2 kapalı alandan oluşan OÇEM binası 1 ay sonra geçici kabul yapılacak, binanın faaliyete geçmesi ise 2020 yılında olacak. OÇEM'de yaklaşık 250-300 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Okulla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burası 5 yıllık bir emeğin karşılığı. Biz bu emeğin karşılığını görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.

Bir ay içerisinde tamamlanması bekliyoruz. 1 ay sonra iç donanım çalışmaları yapılacak. Tam hazır olmadıkça buraya giriş yapmayacağız. En yakın tarih  ikinci dönem başı ile açmayı planlıyoruz. En kötü ihtimalle diğer eğitim-öğretim yılına açılmış olur. Şu anda zaten dışarıda kalan öğrencimiz yok. Gelecek seneye burası tam kapasite ile çalışmış olur. Önce Yalova'da yaşayan çocuklarımız burada eğitim görecekler. Özel eğitim sisteminde çevre illerden öğrenci kabul etmek mümkün olmuyor.

Ancak Yalova'da ikamet edenler burada eğitim görebilir. İlave ödeneklerle beraber 40 milyonluk yatırım oldu. Yalova'da eğitim tarihimizin en büyük yatırımı diyebiliriz. Özel çocuklarımıza en özelini hak ettiklerini düşündük. Yalova'nın en manzaralı yerinde, bütün imkanların olduğu bir kampus yaptık" ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar da, "Burası Türkiye'nin en büyük konsept projesi olacak. Yalova'da böyle bir projenin yapılması son derece takdire şayan. Böylesine güzel bir projenin Yalova gibi bir yerde olması ayrı bir memnuniyet veriyor. İçerisinde oyun alanları, spor salonları, yüzme havuzları gibi alanlar bulunuyor. İnşallah ilimize ve ülkemize faydalı olur.

Bina, 4 duvardan oluşan sıradan bir bina değil. Fonksiyonel olması sebebiyle özel dizayn edilmiş bir bina. Yalova'mıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.









Bu haber 122 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI