Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiğine yönelik haberlerin çıkması üzerine Yalova Üniversitesinden açıklama geldi.
Yalova Üniversitesinden, Yeni Akit gazetesinde bugün yayınlanan haberden sonra sorumlular hakkında soruştuma başlatıldığını açıklaması geldi.
Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi "18/12/2017 tarihli Akit Gazetesinde, yer alan “Devletin parasıyla devlete küfrediyor ” başlığıyla yayımlanan haberde bahsedilen “AK Parti Hükümetini bizzat hedef alan paylaşımlarda bulunan Eda Erdoğan’ın Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne defalarca şikayet edildiği belirtilmiştir.
Tayyip Erdoğan’ı “diktatör” olmakla suçlayan sözde akademisyen ile ilgili Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Güler Alkan’ın herhangi bir işlem yapmadığı hatta açılan soruşturmaların da örtbas ettiği öne sürülüyor.” şeklindeki ifadeler tamamen asılsız ve mesnetsiz iddialardır.
Söz konusu haber gerçek dışıdır, idaremizce ya da güvenilir bilgi kaynaklarından teyit edilmeden yapılmıştır.
Haberde adı geçen Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Eda ERDOĞAN hakkında daha önce Üniversitemiz Rektörlüğüne haberde belirtilen iddialarla ilgili resmi yollarla ulaşan herhangi bir şikâyet söz konusu olmamıştır.
Ancak çıkan haber ihbar kabul edilmiş ve Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından adı geçen hakkında, söz konusu haberde belirtilen iddialarla ilgili gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.
Bu haber 91 defa okunmuştur.