![]() |
Tweet |
Yalova Üniversitesi 2018-2019 Akademik Genel Kurul Toplantısı, Akademik Personelin katılımı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Prof. Dr. Derya Güroy ve Prof. Dr. Orhan Torkul’un hazır bulunduğu Akademik Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği 2018-2019 Akademik Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşması ise Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından gerçekleştirdi.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde vatani görevini yerine getirirken, şehit olan Yalovalı Jandarma Onbaşı Muhammet İslam Altuğ’a, Allah’tan rahmet, yakınlarına metanet dileyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Suat Cebeci, “Bir öğretim yılı boyunca yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçirmek, değerlendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Akademik Genel Kurulu’muzu gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Bir yıl içerisinde meydana gelen gelişmeleri; kalite çalışmaları, personel çalışmaları, kurumsal gelişim çalışmaları, fiziki mekan çalışmaları, öğrenci motivasyonu ve dış paydaşlar ile ilişkiler olmak üzere 6 elzem başlık altında özetleyen Prof. Dr. Suat Cebeci, sunumunu: “Öncelikli olarak kalite yönetimini, hedeflerini ve politikalarını belirledik. Eğitim ile bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdik ve değerlendirme kriterlerini belirleyerek, birimlerimiz ile paylaştık. Bunun yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri ile bir Çalıştay düzenleyerek, Üniversitemiz’in meselelerini sorguladık. Daire Başkanları ile toplantılar gerçekleştirdik, bu minvalde personel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını yürüttük.
Kurumsal gelişmeler ile ilgili olarak, üst ve orta kademe ara yönetim pozisyonlarını doldurduk ve uyumlu çalışan bir kadro oluşturduk. Yeni araştırma merkezleri açtık ve bütün araştırma görevlilerimizi alanları ile ilgili birimlerde görevlendirdik. İstihdam garantili Altınova Meslek Yüksekokulu’nu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni, Spor Bilimleri Fakültesi’ni açtık ve fakültelere yeni bölümlerin açılması girişimlerimizi gerçekleştirdik.
11 yeni bölüme öğrenci alınmasını sağladık, Teknopark çalışmalarını hızlandırdık. Üniversite web sayfamızı yeniledik.
Fiziksel mekan anlamında da Spor Yaşam Merkezi ve İslami İlimler Fakültesi binalarını inşa ettik. Öğrenci Yaşam Merkezi, Kampus Girişi ve Çevre Düzenlemesi Çalışmaları, Tören Alanı İnşaatı, Araç Hangarı ve Malzeme Deposu İnşaatı, Çiftlikköy Sahilindeki Etibank Arazisi’nde Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi, Uluslararası Soysal Bilimler Çalışma Merkezi, Uluslararası İslami İlimler Çalışma Merkezi’nin kurulması ile ilgili işlemler ise devam ediyor” ifadeleri ile tamamladı.
Yalova Üniversite’de kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Suat Cebeci, “Kısa Vadede Yapılması Gerekenler; Merkez Derslikler ve Kütüphane Kompleksi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi Merkezi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, T.T.O. ve Teknopark, Personel Sosyal Tesisleri binaları iken Orta Vadede Yapılması Gerekenler; Personel ve Öğrenci Yemekhaneleri, Uluslararası Kongre Merkezi, Uluslararası Sosyal Çalışmalar Merkezi, Uluslararası İslami Çalışmalar Merkezi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi binalarıdır. Son olarak Uzun Vadede Yapılması Gerekenler ise Sağlık Bakanlığı ile Afiliye Tıp Fakültesi, OSB’ler Bölgesi Kılıçköy Kampüsü, Su Sporları ve Su Ürünleri Kıyı Tesisleri’nin kurulmasıdır” söylemi ile Üniversitenin gelecek hedeflerini paylaşmıştır.
Prof. Dr. Suat Cebeci son olarak sürekli takip edilmesi gereken işleri ise Eğitim-Öğretim ve Yönetim Kalitesinin Geliştirilmesi, Bilimsel Araştırma Faaliyetlerinin Yoğunlaştırılması, Kurum Aidiyeti Duygusunun Güçlendirilmesi, Personel ve Öğrenci Memnuniyetinin Yükseltilmesi, Kurumsal Yönetişim Geleneğinin Oluşturulması, Bölgesel Sektörlerle İşbirliğinin Güçlendirilmesi, Üniversitenin Tanınırlığının Yükseltilmesi şeklinde sıraladı.
Daha sonra söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş ise lisans birimleri adına konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında yeni açılan iki Fakültemiz ile beraber toplam Fakülte sayısının 7’ye yükseldiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öztaş, “İleriye dönük hedeflerimiz, fakültelerimizi en iyi noktaya getirmek adına çalışmaktır. İlk 5 Fakültemizin hepsi mezun vermektedir ve biz mezunlarımızın iş hayatında çok iyi noktalara geldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Mustafa Öztaş’tan sonra söz alan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy da lisansüstü birimleri adına konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, “Enstitüler olarak nitelikli tez çalışmalarını yürütmek adına gerek enstitüler arasında gerekse de BAP birimi ile senkronize çalışmalar yürütmekteyiz. Bununla birlikte tez çalışmalarını yürütürken, zamanın gerekliliklerine de uygun değişiklikler yapmaktayız. Bu süreçte Rektörlüğümüze de Enstitülere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.
2018-2019 Akademik Genel Kurulu’nun son konuşmasını ise Ön Lisans Birimleri adına Termal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Yiğit gerçekleştirdi. Meslek Yüksekokulları’nın tarihçeleri ve hedefleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bülent Yiğit konuşmasına, “Meslek Yüksekokulları’nın hedefleri, nitelikli ara insan gücü yetiştirmek, bilgi üretmek, bilgiyi ürün ile teknolojiye dönüştürmek ve bilgiyi topluma yaymaktır. En önemli sorun ise öğrencilerin, personelin ve meslek yüksekokulları ile sanayi arasındaki iş birliklerinin yetersizliğidir. Meslek Yüksekokullarımızın pozitif yönleri ise Bologna verilerinin girilmiş olması, akademik kariyerin yönetim tarafından desteklenmesi, toplantı ve seminerlerin yapılıyor olması, ek ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapılması ile kalite sürecinin başlatılmasıdır” şeklinde sürdürmüştür.