Aksa Akrilik, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı “2015 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Mükellefleri Türkiye Geneli İlk 100 Sıralaması”nda, geçen yıla göre 11 basamak yükselişle, en büyük 47. kurumlar vergisi mükellefi olarak Türkiye’nin vergi rekortmeni şirketleri arasında yerini aldı.
Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ise tek akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 59.653.321 TL kurumlar vergisi tutarıyla, “Kurumlar Vergisi Mükellefleri Türkiye Geneli İlk 100 Sıralaması”nda Türkiye’nin 47. en büyük kurumlar vergisi mükellefi olarak ülke ekonomisine yaptığı katkıları bir kez daha kanıtlamış oldu.
2015 yılında dünya akrilik elyaf üretiminin yaklaşık 1/6’sını karşılayan Aksa Akrilik, Yalova’da bulunan 502 bin metrekarelik alana kurulu üretim tesisi, yıllık 315.000 ton kapasitesi ve 1.200’den fazla çalışanıyla, dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi konumunda yer alıyor.
Aksa Akrilik, İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasında ise, 2.131.600.393 TL tutarındaki üretimden net satışı ile Türkiye’nin en büyük 35. şirketi olarak listede yer almıştı.