![]() |
Tweet |
Yalova Arama Kurtarma ve İlk Yardım Koordinatörü ve Arama - Kurtarma ve İlk Yardım timi kurucusu ve aynı zamanda Yalova Şube Başkanlığı Genel Sekreteri Hakan Üstün yaptığı açıklamada proje hakkında bilgi verdi.
Üstün yaptığı açıklamada " Ar-Ge çalışması sonucu planlanan arama kurtarma ve ilk yardım timi, Genel Merkezimizin de onayı ile hayata geçirilmiş ve 2020 bütçesine eklenmiştir. Türk Kızılay Derneği Yalova Şubemiz üstlenmiş olduğu insani yardımlar yanı sıra Türkiye de bir ilk olarak, Kızılay bünyesinde Arama kurtarma ve İlk Yardım faaliyeti de gerçekleştirecektir.
Buradaki gönüllü arkadaşlarımız Yalova 'da oturuyor, Yalova, İlçe ve köylerini, mahallelerini sokaklarını biliyor. Her türlü Afetlerde yardımları ve müdahaleleri rahatlıkla yapabileceklerdir.
Oluşum, ilk olarak Yalova merkezde hayata geçecek olsa da ilerleyen zamanlarda ilçelerimizde yapılanmaya gidilecektir.
Arama Kurtarma ve İlk Yardım Faaliyeti Timi olarak Afad Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler sonucu varılan kararda, 36 saatlik eğitimini AFAD’ın uzman eğitmenlerinden alacaktır.
İlk etapta 35 kişilik bir ekiple hayata geçirilen arama kurtarma ve ilk yardım timi, ilk tanışma toplantısını bugün AFAD toplantı salonunda gerçekleştirdik ve ilk eğitimi aldık. Ayrıca her türlü eğitim alabileceğimiz kurum kuruluş ve STK'lar ile işbirliğine gideceğiz, desteklerini alacağız.
Başta AFAD il müdürü Aziz Aksoy ve ekibine teşekkür ederim" dedi.
İLK EĞİTİM AFAD MÜDÜRÜNDEN
Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aziz Aksoy tarafından ilk eğitim kursiyerlere verildi.
Müdür Aksoy Yalova Kızılay şubesinin yaptığı projeyi tebrik ederek AFAD olarak her türlü desteği vereceğiz. Biz AFAD ve Kızılay ile iş protokolümüz var. Her türlü Afetlerde beraber çalışıyoruz. Kızılay Yalova şubesi bizlere başvurdu ve Yalova için yapmak istedikleri projeyi bizim ile paylaştı.
Çok güzel bir proje bu ve bizde destek vermekten çok memnunuz" dedi.
Daha sonra söz alan AFAD eğitimcileri Arama Kurtarma ve İlk Yardım Faaliyeti ile ilgili teknik bilgiler verdiler.
" Yalova 'da 350 Mahalle Afet gönüllüsü var buna yakın zamanda 150 kişi daha eklendi. Mahalli yardım gönüllerinin önemini 1999 Marmara Depreminde gördük. Depremde hazırlıksız yakalandık ama Mahalle Afet gönüllülerinin artması ve eğitim almalarının ardından sizlere büyük görev düşüyor.
İlk yardım, Sağlık, Arama teknikleri konusunda eğitim verilecektir.
Eğitim, İlk yardım ve Kurtarma birimi olarak 25 saat sizlere teorik ve uygulamalı dersler vereceğiz, diğer 10 saat ise farklı konularda olcak " ifadelerinde bulundular.